بسته ویژه خبری تابناک یزد:
رصد‌خانه «تابناک» ‌خبرهایی‌ برای مخاطبان آماده می‌کند که غیررسمی هستند یا اینکه کمتر از اهمیت خود، مورد توجه قرار می‌گیرند؛"درگذشت بیش از ۲۶۴ نفر درحوادث ترافیکی استان یزد،محمد رضا عارف از شهر یزد کاندیدای انتخابات مجلس نمی شود ومعادن استان یزد گرفتار رکودند"رصد‌خانه امروز تابناک یزدرا تشکیل می‌دهند.
کد خبر: ۱۲۶۶۰۳
تاریخ انتشار: ۱۹ آبان ۱۳۹۴ - ۰۷:۰۵ 10 November 2015
درگذشت بیش از ۲۶۴ نفر درحوادث ترافیکی استان یزد در سال گذشته

مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم پزشکی یزد گفت: سال گذشته بیش از ۲۶۴ نفر در حوادث ترافیکی استان یزد درگذشتند.
به گزارش خبرگزای دانشجو،حسن جانفدا، مدیر گروه سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم پزشکی یزد  گفت: سال گذشته بیش از 264 نفر درحوادث ترافیکی استان یزد جان خود را از دست دادند و همچنین ۶۲۶۴ نفر نیز مجروح شدند.

 

وی افزود: بر اساس برآوردهای انجام گرفته سالیانه ضرر اقتصادی 39 میلیارد دلاری از تولید ناخالص ملی که برابر با 6.48 درصد است، تنها یک بعد از ابعاد این حوادث انسان ساخت است.

 

مدیرگروه سلامت در حوادث و بلایای دانشگاه علوم پزشکی یزد خاطرنشان کرد: اصلاح این روند نیازمند فرهنگ سازی و همگرایی بین  تمام سازمان ها مثل آموزش و پرورش، دانشگاه علوم پزشکی، شهرداری، دادگستری، سازمان حمل و نقل و پایانه ها، صدا و سیما، سازمان تبلیغات (مبلغین به عنوان سفیران سلامت در حوزه تبلیغات و بهره بردای از مجالس مذهبی برای ارتقای شاخص های سلامت) و سایر دستگاه های مربوطه است.

 

جانفدا در پایان گفت: در این راستا اولین همایش رفتار ترافیکی ایمن- زندگی سالم به همراه رونمایی از سند ارتقای فرهنگ ترافیک استان در روزهای 23 و 24 آذرماه سال جاری با شرکت هفت دانشگاه علوم پزشکی جنوب شرق به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی یزد برگزار می شود.

محمد رضا عارف از شهر یزد کاندیدای انتخابات مجلس نمی شود

در حالیکه برخی زمزمه های انتخاباتی از کاندیداتوری محمد رضا عارف در شهر یزد برای انتخابات مجلس به گوش می رسد،پیگیری های تابناک نشان می دهد که وی از شهر خود کاندید انتخاب نخواهد شد.
چند وقت پیش نیز برخی رسانه ها خبر داده بودند که حمیده مروج همسر یزدی محمد رضا عارف نیز قصد دارد از حوزه یزد وارد انتخابات شود،امانزدیکان وی اعلام کردند که به غیر از محمد رضاعارف،فرد یا شخص دیگری از خانواده وی ،وارد انتخابات مجلس نمی شوند.

معادن استان یزد گرفتار رکودند

مواد معدنی که از این معادن استخراج می‌شود بسته به نوع مصرف به بازارهای داخلی و خارجی سرازیر می‌شود اما مهم‌ترین اصل در عرضه این مواد به بازار، کیفیت و استاندارد بودن است. متاسفانه عرضه مواد معدنی بی‌کیفیت و غیراستاندارد راه‌های عرضه محصولات معدنی استان را در بسیاری از بازارهای داخلی و خارجی مسدود کرده است. عمده معادن استان، معادن سنگ ساختمانی است و با توجه به غیر استاندارد بودن مواد معدنی که از این معادن استخراج می‌شود، آینده خوبی برای معادن سنگ استان قابل پیش‌بینی نیست. در ادامه گفت‌وگوی روزنامه همشهری با «رضا صادقیان» دبیر انجمن سنگ استان را درباره مشکلات معادن سنگ، مواد معدنی و شرایط استخراج، فرآوری و عرضه سنگ می‌خوانید.

  • ارزیابی شما از وضعیت معادن سنگ استان چیست؟

تا زمانی که معادن نباشند، صنعت هم رونق نخواهد داشت. در حال حاضر، تمام معادن استان از جمله معادن سنگ با بحران مواجه هستند و این بحران گریبان صنعت را نیز گرفته؛ از این رو لازم است که مسئولان در این شرایط بحرانی به حمایت از معادن بشتابند و قوانینی تدوین کنند تا با بهبود وضعیت معادن، صنعت هم رونق پیدا کند. یکی از اصلی‌ترین مشکلات معادن استان، کمبود نقدینگی است و متاسفانه در این شرایط بحرانی، بهره تسهیلات بانکی نیز بالا رفته و بسیاری از معدنکاران حتی عطای کار را به لقایش بخشیده و دست از استخراج کشیده‌اند.

  • آیا بانک‌ها را در بروز شرایط مالی نامناسب برای معدن‌داران استان مقصر می‌دانید؟

متاسفانه بانک‌ها در کنار پرداخت تسهیلات با بهره‌های سنگین، در مقابل دستورالعمل‌ها و ضوابط بانکی تمکین نمی‌کنند. بر اساس قانون، بانک‌ها مکلف هستند که معادن را در ازای وثیقه تسهیلات از متقاضیان بپذیرند اما این اتفاق در استان نمی‌افتد.

  • با این شرایط معدن‌داران باز هم برای صادرات محصولات معدنی به کشورهای دیگر، توانی دارند؟

خیر؛ متاسفانه مسئولان واقف نیستند تا زمانی که اوضاع معادن بهتر نشود، صنعت نیز جان نخواهد گرفت. اگرچه توان معدن‌کاران برای صادرات مواد معدنی به دلیل کاهش نقدینگی کاهش یافته اما مهم‌ترین مساله در عرصه صادرات، کیفیت مواد معدنی است که افت شدیدی داشته است. تدوین اساسنامه استانداردسازی مواد معدنی به‌ویژه سنگ‌های ساختمانی در کشورو استان ضروری است؛ چرا که عرضه محصولات و مواد معدنی بی‌کیفیت، محصولات ایران را در جهان بدنام می‌کند و بازار جهانی را حتی از مواد معدنی باکیفیت ایرانی نیز می‌گیرد.

  • چه عوامل دیگری را در رکود بازار معادن استان دخیل می‌دانید؟

واردات مواد معدنی از جمله سنگ‌های ساختمانی، کمر معدنکاران را شکسته است. تنوع مواد و محصولات وارداتی به شدت در حال افزایش و قیمت آن نیز نسبت به انواع داخلی کمتر است؛ از این رو مردم به محصولات وارداتی علاقه‌مند و به موادمعدنی داخلی بی‌اعتنا شده‌اند.

  • آیا مسئولان در این برهه از زمان حمایت خاصی را از معدن‌داران در دستور کار قرار داده‌اند؟

خیر  ‎؛ مسئولان نه تنها حمایتی نکرده، بلکه حقوق دولتی معادن نیز را چند برابر افزایش داده‌اند این در حالی است که معدن‌کاران توقع دارند در این شرایط، قوانین و حمایت‌ها تسهیل شود و حتی از پرداخت انواع مالیات و عوارض محروم شوند تا از دوره گذار عبور کنند اما متاسفانه این گونه نیست. همچنین یکی از مشکلات معدن‌کاران در شرایط بحران اقتصادی، مواجه شدن آنها با خطر واگذاری است. برخی از معادن به دلیل شرایط بد اقتصادی، تعطیل شده‌اند تا شاید در دوران بعد از رکود، بتوانند قد علم کنند اما سازمان صنعت، معدن و تجارت، قوانینی تدوین کرده که به راحتی می‌تواند مالکان را به دلیل تعطیلی معادن، سلب امتیاز و معدن آنها را به دیگری واگذار کند.

  • همواره با انتقاداتی در خصوص خام‌فروشی مواد معدنی مواجه هستیم، آیا شما این ادعاها را قبول دارید؟

جلوگیری از خام‌فروشی، اقدام درستی است اما به گونه‌ای اشتباه از سوی مسئولان به عنوان اصلی‌ترین مشکل معادن کشور مطرح می‌شود بدون این‌که هیچ تصمیم درستی برای آن گرفته شود؛ حتی برخی تصمیمات ناصحیح در این باره، تعطیلی معادن را به همراه داشته است؛ این در حالی است که درباره برخی از مواد معدنی، لازم است به جای ایجاد واحدهای فرآوری، خام‌فروشی کنیم چرا که توجیه اقتصادی بیشتری دارد و فرآوری برخی از مواد معدنی مقرون به صرفه نیست.

  • راهکار پیشنهادی شما برای خروج معادن استان از رکود چیست؟

برخی از مدیران و کارشناسان می‌توانند با جلب نظر بخش‌خصوصی درگیر در معادن، در تدوین قوانین و دستورالعمل‌های حمایتی موثر باشند؛ اما این افراد همواره با تصمیمات اشتباه خود، باعث به بن‌بست رسیدن معادن شده‌اند که این روند باید اصلاح شود.




اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار