کد خبر: ۱۰۵۸۶۸۸
تاریخ انتشار: ۰۵ مرداد ۱۴۰۱ - ۲۲:۱۰ 27 July 2022

استاندار گیلان با بیان اینکه مردم از مسئولان، عمل می‌خواهند، گفت: مقابله با تهدیدات تالاب انزلی باید به صورت عملیاتی و علمی با بهره‌گیری از حوزه مطالعات دانش‌بنیان باشد.


به گزارش تابناک  ؛ دکتر اسدالله عباسی در جلسه کارگروه احیای تالاب انزلی با بیان اینکه باید تهدیدهای تالاب انزلی به‌صورت عملی برطرف شود، اظهار کرد: بعد از گذشت ۱۰ ماه، صحبت از مشکلات تالاب انزلی کافی‌ست و مردم از مسئولان عمل می‌خواهند. 

وی با انتقاد از وجود برخی اختلافات در میان دستگاه‌های اجرایی در خصوص احیای تالاب انزلی، گفت: هرگونه ناهماهنگی در مسیر احیای تالاب انزلی میان دستگاه‌های متولی به هیچ عنوان پذیرفتنی نیست.

نماینده عالی دولت در گیلان آلودگی و رسوبات را دو منشأ تهدیدآمیز نابودی تالاب انزلی دانست و بیان کرد: مقابله با این تهدیدات باید به صورت عملیاتی و علمی با بهره گیری از حوزه مطالعات دانش بنیان و اهتمام ویژه مسئولان و همراهی مردم به منصه ظهور برسد.

وی تأکید کرد: اعتبار لازم و کافی از سوی دولت برای احیای تالاب در نظر گرفته می‌شود و موضوعات اعتباری، بهانه‌ای برای تعلل در مسیر احیای تالاب نیست.

استاندار گیلان با تأکید بر لزوم توجه به میزان تاثیرگذاری موج شکن در خصوص احیای تالاب انزلی افزود: بنادر و دریانوردی، اثرات موج شکن در خصوص احیای تالاب انزلی را ظرف یک هفته مشخص کند.

دکتر عباسی خاطرنشان کرد: در خصوص فاضلاب رشت، تفاهم نامه‌ای تنظیم شده تا جلوی ورود فاضلاب دو رودخانه زرجوب و گوهر رود به تالاب انزلی گرفته شود‌.

وی با ابراز خرسندی از عدم ورود پساب سراوان و لاکان‌ به رودخانه زدجوب و گوهر رود، گفت:مسئله پساب سراوان و لاکان تا حدودی حل شده و هیچ فاضلابی به رودخانه‌ها وارد نمی‌شود.

استاندار گیلان از برخورد با  متخلفان در مسیر احیای تالاب انزلی خبر داد و گفت: در سریعترین زمان ممکن باید جلسه‌ای با فرمانداران، بخشداران، شهرداران و دهیاران، حوزه تالاب بصورت مسئله محور برگزار شود.

دکتر عباسی با بیان اینکه صدور پروانه بدون مجوز  اطراف تالاب انزلی به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست، افزود: با افرادی که بدون توجه به حریم تالاب و اراضی کشاورزی مردم ، پروانه سند برای برخی از افراد صادر کردند به شدت و در هر جایگاهی که باشند، برخورد می‌شود.

وی با تاکید بر اینکه در جلسه ماه آینده کارگروه احیای تالاب انزلی باید دستگاه‌ها اقدامات خود را به مردم و مسئولان گزارش دهند، گفت: تمامی دستگاه‌هایی که در این جلسه پیشنهادات خود را در خصوص احیای تالاب انزلی گزارش دادند باید در جلسه ماه آینده اقدامات خود را گزارش دهند.

در این جلسه دکترزمانی مدیرکل حفاظت محیط زیست گیلان گفت : بسیاری ازمشکلات تالاب انزلی مربوط به خارج ازبستر آبی ومربوط به حوضه آبخیز این تالاب است که نیازمند توجه جدی دستگاههای متولی است.
ازجمله آبخیزداری درحوزه بالادست وساماندهی وتثبیت درمیاندست رودخانه های ورودی تالاب انزلی جهت کنترل ورودسالانه بیش از  ۶۰۰ هزارتن رسوب که ازرودخانه های منتهی به تالاب انزلی
وهمچنین احداث وتکمیل سیستم های تصفیه فاضلاب خانگی جهت کنترل ورودبیش از  ۳۸۰ هزارمترمکعب فاضلابهای بهداشتی که از شهرهای مجاورازجمله رشت وانزلی واردتالاب انزلی می گردد.
ونیز کنترل پسماندهای ورودی به تالاب انزلی
زمانی افزود: باتوجه به اینکه تالاب انزلی یک تالاب ساحلی است وابسته به دریای خزر  است یکی ازمهمترین دلایل کاهش سطح تالاب ، کاهش سطح آب دریای خزر ونوسانات آن  وپس روی دریا  روی کاهش ترازسطح آب تالاب اثرگذاشته است
وی همچنین گفت : یکی از اقداماتی که جهت احیای تالاب انزلی صورت گرفته است ، تصویب طرح جامع  ۷ ساله احیای تالاب انزلی است
این طرح که درستاد ملی هماهنگی ومدیریت تالابهای کشور به تصویب رسید شامل یک طرح جامع ۷ ساله ( ۱۴۰۵-۱۳۹۹)برای احیای تالاب انزلی تهیه شده وشامل پروژه های مصوب درداخل تالاب انزلی ونیز پروژه های خارج ازتالاب انزلی است که ازجمله راهکارهای بلندمدت مدنظردرطرح جامع  ۷ ساله احیای تالاب انزلی است.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار