افخم؛
سخنگوی وزارت خارجه با بیان اینکه از توافقی که مورد رضایت و حمایت همه طرف‌ها در یمن باشد حمایت می‌کنیم، تصریح کرد: هر تلاش بی‌اساسی که بخواهد یمن را به بخش‌های مختلف تجزیه کند کاملاً مردود است.
کد خبر: ۱۰۳۷۴
تاریخ انتشار: ۱۳ اسفند ۱۳۹۳ - ۱۴:۳۸ 04 March 2015

 

به گزارش تابناک یزد، مرضیه افخم سخنگوی وزارت خارجه در خصوص مذاکرات جاری هسته‌ای در مونترو سوئیس با بیان اینکه مذاکرات فشرده‌ای در جریان است، گفت:‌ طرف‌های حاضر در مذاکرات تلاش دارند از فرصتی که در مونترو هست بیشترین استفاده را ببرند و امکان حصول توافق و پیشرفت در مذاکرات فراهم شود.

وی با بیان اینکه هنوز قضاوت درباره این دور از مذاکرات و میزان پیشرفت زود است، خاطرنشان کرد: دو طرف توافق کردند که مذاکرات تا پایان ژوئن تمدید شود و از این فرصت برای گفت‌‌وگو و روشن شدن موضوعات استفاده شود. در کنار موضوعات فنی، یکی از مسائل جدی موضوع تحریم‌هاست.

افخم ادامه داد: جمهوری اسلامی ایران خواستار رفع کامل تحریم‌هاست و این موضوع نیز از جمله موضوعاتی است که در این دور از مذاکرات به آن پرداخته می‌شود.

یکی از خبرنگاران درباره حصول توافق جامع هسته‌ای نیز اظهار داشت: جمهوری اسلامی ایران کاملا مصمم است و امیدواریم طرف‌های مقابل با اراده سیاسی کار را پیش ببرند.

سخنگوی وزارت خارجه در خصوص حمایت‌های مالی و نظامی از گروه تروریستی داعش با بیان اینکه جنایاتی که گروه‌های تروریستی و تکفیری مرتکب می‌شوند، جنایاتی شنیع و فجیع است، خاطرنشان کرد: در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی همه مردمی که وجدان آگاه دارند مخالف این حرکت‌های ضد انسانی و افراطی گری هستند.

وی ادامه داد: اخبار متعدد و پراکنده‌ای درباره حمایت مالی و نظامی از این گروه منتشر می‌شود. امیدواریم جامعه جهانی و به طور مشخص ائتلافی که علیه داعش شکل گرفته، مسئولانه‌تر عمل کند و قطع این حمایت‌ها اولین گام و ساده‌ترین اقدامی است که در مبارزه با تروریسم و افراطی گری به کار گرفته شود.

افخم ادامه داد: امیدواریم با هوشیاری کشورهای منطقه و با حساسیت و نگرانی که در حوزه بین‌الملل نسبت به این جنایات وجود دارد،‌ کشورهای مختلف جهان مسئولانه عمل کرده و از منافع کوتاه مدت و محدودی که برای خود تعریف کرده‌اند دست بردارند و اجازه دهند ائتلاف دامی، قوی و همه جانبه علیه داعش کار خود را پیش ببرد و به مسئولیت منطقه‌ای و بین‌المللی خود عمل کند.

وی در خصوص ارسال کمک‌های ایران به یمن و واکنش‌های صورت گرفته در این زمینه نیز اظهار داشت: مردم یمن نیازهایی به مواد غذایی و دارویی دارند و حتی قبل از این تحولات درخواست‌هایی شده بود که با عملیاتی شدن تفاهمنامه هوایی، بخشی از این کار انجام شد.

افخم اضافه کرد: یک هیأت یمنی شامل فعالان اقتصادی و تجار یمنی برای هماهنگی و گفت‌وگو با مسئولان اقتصادی برای کمک‌های بعدی به ایران سفر کردند. جمهوری اسلامی خود را موظف می‌داند در جایی که نیاز به کمک انسانی، دارویی و غذایی هست کمک رسانی کند.

وی درباره تفاهمنامه هوایی گفت: این تفاهمنامه سال 1379 بین دو کشور امضا و به تصویب مقامات دو کشور رسیده و از آن سال تاکنون اقداماتی انجام شده که امکان عملیاتی شدن آن فراهم شود و اولین پرواز اخیرا انجام شد.

افخم درباره سفر هیأت یمنی به تهران خاطرنشان کرد: هیأت یمنی ترکیبی از برخی مسئولان رسمی بود و اکثریت اعضای هیأت فعالان گروه اقتصادی بودند و بعد رسمی سفر کمرنگ‌تر بود. طرف یمنی با همتایان ایرانی گفت‌وگوهایی را انجام داده و نیازهای خود به مواد غذایی و بهداشتی را اعلام کردند.

سخنگوی وزارت خارجه درباره تحولات یمن با بیان اینکه باید گروه‌ها و احزاب سیاسی یمن دیده شوند و از طریق گفت‌وگوهای داخلی این مسئله حل شود، اظهار داشت: هر تلاش بی اساسی که بخواهد این کشور را به بخش‌های مختلف تجزیه کند کاملا مردود است و خلاف مصالح و منافع مردم یمن و ملت‌های منطقه است.

وی ادامه داد: از گفت‌وگو، همگرایی و توافق بین گروه‌ها در یمن حمایت می‌کنیم. از توافقی که مورد رضایت و حمایت همه طرف‌ها در یمن باشد، حمایت می‌کنیم و یمن یکپارچه و واحد دارای بهترین روابط با همسایگان خواهد بود و این در جهت مصالح همه کشورهای منطقه است و امیدواریم روند تحرکات و صحبت‌هایی که در یمن صورت می‌گیرد با توجه به این نگاه پیش برود.

سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سؤالی در خصوص برگزاری جشن نوروز در بین کشورهای حوزه نوروز اظهار داشت: مجاری ذیربط موضوع را دنبال می کنند. اطلاع دقیقی از اینکه در سالجاری این برنامه برگزار خواهد شد یا خیر نداریم.
افخم در خصوص انتشار گزارش سالانه سازمان ملل در مورد وضعیت حقوق بشر ایران گفت: تکرار موارد ادعایی و بی اساس در خصوص نقض حقوق بشر در ایران مایه تاسف است.

به گزارش فارس، وی افزود: متاسفانه در این گزارش عبارات کلی و مبهم که القاء کننده مفاهیم منفی، غیر مبنایی و جانبدارانه است، به کار برده شده و این گزارش جایگاه بیطرفانه سازمان ملل را مخدوش می‌کند. جای شگفتی است که در این گزارش هیچگونه اشاره‌ای به تحریم‌های غیر قانونی و ظالمانه علیه شهروندان ایران نشده است.

 

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار