به گزارش سرویس چندرسانه ای شبکه اطلاع رسانی راه دانا؛ دانه دانه رنجی که به دوش شالی کاران ست و اگر چه بخش بیشتری از شالیزارها با دستگاه آماده و نشاء کاری میشود اما هنوز هستند کسانی که باورشان این است که کاشت دستی بهتر و قویتر میشود و دستان زنانی که سوزن سوزن میشود و رنج کاشت را به جان می خرند برای رسیدن به محصولی بهتر و پرباتر بن نشای برنج بر خلاف ظاهر سبز رنگ و زیبایش خارهای سختی دارد که به راحتی پوست را میخراشد.
ابتدا شخم میزنند و میسوزانند بقایای کشت قبلی را و سپس به آن آب میبندند و آماده سازی و مسطح سازی و پرورش و در نهایت زمین آماده دانه دانه نشاء برنج میشود. برنج کاران بر این باورند که در واقع برنج همان به رَنج است و این همان طاقت فرسا بودن رنج کشت این محصول است. محصولی که قوت غالب مردم ایران است و برنج این منطقه نیز از نوع مرغوب آن است.