تابناک/ رییس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: ارقام اصلاح شده جدید میتوانند تولید برنج سفید در کشور را افزایش دهند.
مریم حسینی در گفت و گو با ایسنا گفت: ضریب نفوذ ارقام جدید اصلاح شده در شالیزارهای کشور رو به افزایش است و با توجه به کیفیت پخت مطلوب ارقام جدید اصلاح شده و عملکرد بالاتر از ارقام محلی، پاکوتاهی و تحمل این ارقام به ورس و خوابیدگی، امیدوار هستیم این روند در سالهای آتی نیز رو به رشد باشد.
وی افزود: مهمترین برنامههای بهنژادی و بهزراعی موسسه تحقیقات برنج کشور، افزایش عملکرد برنج در واحد سطح است تا درصد خوداتکایی به این محصول استراتژیک افزایش یابد.
حسینی با بیان اینکه ارقام جدید در دست معرفی نیز با این هدف و جهت رفع معایب ارقام فعلی اصلاح شدهاند، تصریح کرد: ارقام جدید اصلاح شده در سه گروه پرپتانسیل، خوش کیفیت و متحمل به تنش گروهبندی میشوند و کشاورزان با سلایق متفاوت میتوانند ارقام مورد نظر را انتخاب کنند.
رییس موسسه تحقیقات برنج کشور گفت: ارقام پرپتانسیل تا دو برابر ارقام محلی عملکرد دارند. ارقام خوش کیفیت نیز حداقل ۲۰ تا ۲۵ درصد افزایش عملکرد نسبت به ارقام محلی رایج را دارا هستند. لذا انتخاب هر کدام از این ارقام منجر به افزایش تولید در واحد سطح و افزایش درآمد کشاورزان میشود.
وی افزود: ارقام متحمل به تنش نیز برای پایداری تولید برنج در سالهای پر تنش از نظر میزان آب، اصلاح شده اند که در سال جاری معرفی خواهند شد.
حسینی ادامه داد: این موسسه ارقام مناسب برای خشکه کاری در استان های غیر شمالی را نیز در دست معرفی دارد که همراه با دستورالعمل فنی کشت، جهت افزایش بهره وری خواهند بود.
وی به طرح یاوران تولید و تاکید وزیر جهاد کشاورزی در این زمینه اشاره کرد و گفت: محققان متخصص در زمینه برنج در سال زراعی ۹۹ از ابتدای فصل زراعی در کنار مروجان و شالیکاران در مزارع حضور دارند و آخرین یافتههای تحقیقاتی را در اختیار کشاورزان قرار میدهند تا در سال جهش تولید، شاهد افزایش تولید برنج در کشور باشیم.