تابناک / مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریتی دموکرات دارد، با متهم کردن ترامپ به سوء استفاده از اختیاراتش، از اواخر تابستان روند استیضاح او را کلید زده است. در صورتی که اکثریت نمایندگان مجلس به آن رای مثبت دهند رئیس جمهور استیضاح شده است.
کد خبر: ۸۰۱۱۳۸
تاریخ انتشار: ۰۷ آذر ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۸ 28 November 2019
صدور حکم تاریخی دادگاه علیه ترامپ و اجبار وی به حضور در کنگره/احتمال درگیرشدن پامپئو و بولتون در جریان تحقیقات «اوکراین گیت»
تابناک / مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریتی دموکرات دارد، با متهم کردن ترامپ به سوء استفاده از اختیاراتش، از اواخر تابستان روند استیضاح او را کلید زده است. در صورتی که اکثریت نمایندگان مجلس به آن رای مثبت دهند رئیس جمهور استیضاح شده است.

شریفی-بولتون، تخریب ترامپ را کلید می‌زند؟ جان بولتون، مشاورامنیت ملی سابق آمریکا دوباره در کانون توجه قرار گرفته و این بار در بطن آخرین بحرانی است که گریبان ترامپ را گرفته است، یعنی استیضاح. وی که چند روز پیش برای نخستین بار در دو ماه گذشته توئیت کرد و مدعی شد که کاخ سفید مانع از دسترسی وی به حساب توئیتری اش شده است،دیروز نیز در توئیتی نوشت: اولویت‌های امنیت ملی آمریکا از داخل هدف حمله قرار گرفته است.آمریکا پریشان است.همزمان،نشریه «نشنال اینترست» آمریکا در مطلبی به وضعیت «جان بولتون» اشاره کرد و نوشت: او که پس از حدود دو ماه از زمان استعفایش، بار دیگر به کانون توجهات بدل شده، انتقادهای تندی را متوجه «دونالد ترامپ» کرده است، آن هم در شرایطی که رئیس‌جمهوری آمریکا در آستانه استیضاح قرار دارد.واقعیت نیز این است که بالا گرفتن شکایت ها و انتقادهای ترامپ از تحقیقات استیضاح درباره پرونده اوکراین گیت، باعث شده دموکرات‌ها دو گزینه در برابر ترامپ قرار دهند: شرکت در جلسه استیضاح یا پایان دادن به شکایت از تحقیقات.

حالادادگاهی در آمریکا حکمی صادر کرده است که به صورت بالقوه حتی می‌تواند پای شخص «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا را هم به جلسات تحقیقات کنگره باز کند.حکم دادگاه منطقه‌ای واشنگتن پس از آن صادر شد که «دونالد مک‌گان» مشاور سابق کاخ سفید در دولت ترامپ، در پاسخ به احضاریه کنگره برای ادای شهادت در روند تحقیقات استیضاح، از کمیته قضایی مجلس نمایندگان به دادگاه شکایت و تصریح کرد که بر اساس قانون الزامی به حضور در این جلسات ندارد.با این حال، در حکم دادگاه بیان شده است که «کسی بالاتر از قانون قرار ندارد» و هیچ‌یک از مقام‌های دولت آمریکا از جمله شخص رئیس‌جمهور از احضار برای همکاری با تحقیقات کنگره مصون نیستند.در بخشی از این حکم بیش از ۱۰۰ صفحه‌ای، گفته شده است که هیچ مبنایی برای این ادعای کاخ سفید که مقام‌های دولتی «کاملا از پذیرش ادای شهادت در کنگره مصون هستند»، نیافته است. به موجب این حکم، مقام‌های کاخ سفید باید از احضاریه‌های کنگره تبعیت کنند، حتی اگر «رئیس‌جمهور به صراحت به این مقام‌ها دستور داده باشد که از آن پیروی نکنند.»روزنامه «واشنگتن‌پست» این حکم را در چارچوب منازعات میان کنگره و دولت در زمینه تفکیک قوا، «تاریخی» توصیف کرده است.

شبکه «سی‌ان‌ان» هم در گزارش خود از این تصمیم با عنوان «حکمی بزرگ» و یک «پیروزی بزرگ برای دموکرات‌ها» یاد کرده چرا که می‌تواند بر روند استیضاح «اثر مهمی» داشته باشد. «ارین برنت» خبرنگار این شبکه می‌گوید این حکم «در را برای آن که رئیس‌جمهور ترامپ شخصا با ادای سوگند شهادت دهد، می‌گشاید.»برنت می‌افزاید: «این می‌تواند دریچه‌های سیل را برای ورود دیگر شهود کلیدی تحقیقات استیضاح مرتبط با پرونده اوکراین، باز کند. از جمله “میک مولوینی” سرپرست کارکنان کاخ سفید، “مایک پامپئو” وزیر خارجه و “جان بولتون” مشاور سابق امنیتی ملی.

همه آن‌ها را می‌توان مجبور [به ادای شهادت] کرد.»در بخشی از حکم با استناد به حکمی که چند سال پیش در پرونده‌ای دیگر صادر شده، درباره شخص ترامپ آمده است که «حتی در ارتباط با این مجادله که شخص رئیس‌جمهور از مصونیت کامل از ادای شهادت برخوردار است»، دادگاه به نتیجه‌ای مخالف این ادعا رسیده است. این حکم تصریح می‌کند که رئیس‌جمهور، «پادشاه نیست» و نمی‌تواند خود یا مقام‌های کاخ سفید را از تحقیقات مصون کند.ترامپ متهم است که با ممانعت از انتقال کمک‌های امنیتی به اوکراین و همچنین خودداری از دیدار با «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور این کشور، کی‌یف را تحت فشار قرار داده تا درباره «جو بایدن» رقیب بالقوه‌اش در انتخابات ریاست‌جمهوری سال آینده، تحقیق کند.

مجلس نمایندگان آمریکا که اکثریتی دموکرات دارد، با متهم کردن ترامپ به سوء استفاده از اختیاراتش، از اواخر تابستان روند استیضاح او را کلید زده است. در صورتی که اکثریت نمایندگان مجلس به آن رای مثبت دهند رئیس جمهور استیضاح شده است. در مرحله بعدی این لوایح مانند کیفرخواست دادستانی در دادگاهی که در سنا برگزار می‌شود خوانده خواهد شد. در آن دادگاه، سناتورها هیئت منصفه را تشکیل می‌دهند و ریاست جلسه هم با قاضی ارشد دیوان عالی آمریکا خواهد بود. در صورتی که بیش از دو سوم از سناتورها، رئیس جمهور را متهم بدانند رئیس جمهوری از سمت خود کنار گذاشته می‌شود. اتفاقی که در سپهر سیاسی کنونی آمریکا به نظر ناممکن می‌رسد. جمهوری‌خواهان در سنای آمریکا دست بالا را دارند و اگر قرار باشد ترامپ از سمت اش کنار گذاشته شود، دست کم 20 نفر از سناتورهای جمهوری‌خواه باید همراه با دموکرات‌ها رای به عدم کفایت رئیس جمهوری بدهند.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار