رئیس کل گمرک ایران:
رئیس کل گمرک ایران گفت: در دوران جنگ تحمیلی، ایران در مقابل بدخواهان ایستادگی کرد و ۱۰ میلیارد دلار صادرات داشت؛ این در حالی است که امروز با وجود تحریم‌های خارجی صادرات نفتی و غیرنفتی ما به ۷۰ میلیارد دلار رسیده است.
کد خبر: ۷۲۲۷۹۴
تاریخ انتشار: ۱۵ اسفند ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۵ 06 March 2019

مهدی میراشرفی رئیس کل گمرک ایران در جمع خبرنگاران در گمرک بندر امام خمینی (ره) اظهار کرد: اقداماتی که گمرک ایران در شرایط تحریم انجام داده عمدتا متمرکز بر ارتقای اختیارات گمرکات اجرایی است به شکلی که گمرک ایران عمدتا به کارهای ستادی مشغول باشد و گمرکات اجرایی از اختیارات بیشتری برخوردار باشند تا بتوانند در تسهیل تجارت و خدمات رسانی به ارباب رجوع به خوبی عمل کنند.

معاون وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه تفویض این اختیارات کافی به گمرکات اجرایی سراسر کشور در تمامی حوزه های فنی، اداری-مالی و آی تی در حال انجام است، یادآور شد: خوشبختانه در هفته گذشته یکی از مباحث فنی که تعیین ارزش کالاهای وارداتی بود طی بخشنامه ای قوی به کلیه گمرکات ابلاغ شد، تعیین ارزش در گمرک ایران انجام می شد ولی این اقدام را به گمرکات اجرایی تفویض اختیار کردیم و از ابتدای سال آینده قسمت اعظم فرآیند تعیین ارزش کالاهای وارداتی در گمرکات اجرایی انجام خواهد شد که این فرآیند تأثیر بسزایی در تسهیل تجارت خواهد داشت.

میراشرفی اظهار کرد: یکی از برنامه هایی که گمرک ایران برای تسهیل تجارت دارد، حرکت به سمت کنترل های غیرفیزیکی و غیرمزاحم هست که استفاده از تجهیزات شبیه دستگاه ایکس ری، سامانه های جامع گمرکی و لینک آن به سایر دستگاه ها از جمله پیش زمینه های آن است؛ انجام این اقدامات در برخورداری سریع تر مراجعان از خدمات خیلی مؤثر خواهد بود.

وی ادامه داد: طی 11 ماه امسال 38.5 میلیارد دلار کالا به کشور واردات شده که 1.5 میلیارد دلار تراز تجاری مثبت است و از این 38.5 میلیارد دلار تقریبا ماهی یک میلیارد دلار آن واردات کالای اساسی به کشور است که به لحاظ وزنی نسبت به مدت مشابه سال قبل 700 هزار تُن افزایش داشت.

میراشرفی بیان کرد: در دوران جنگ تحمیلی، ایران در مقابل بدخواهان ایستادگی کرد و 10 میلیارد دلار صادرات داشت این در حالی است که امروز با وجود تحریم‌های خارجی صادرات نفتی و غیرنفتی ما به 70 میلیارد دلار رسیده است.

رئیس کل گمرک ایران با اعلام خبر صادرات 40 میلیارد دلاری در 11 ماهه اول سال جاری اظهار کرد: کشور چین با 8.3 میلیارد دلار مقام اول شریک تجاری و کشور عراق با 8.2 میلیارد دلار شریک دوم تجاری ایران است.

رئیس کل گمرک ایران با اشاره به اینکه در حد توان مشکلات گمرک بندر امام خمینی را حل و هماهنگی بیشتری با دستگاه های مرتبط با حوزه تجارت خواهیم داشت، گفت: یکی دیگر از دلایل سفر به خوزستان این بوده که عمدتا کالاهای اساسی از خوزستان به کشور وارد و گمرک حضرت امام در صدر گمرکاتی است که بیشترین کالاهای فله از آن ترخیص می شود.

میراشرفی بیان کرد: گمرک ایران با توجه به اعتبارات در اختیار نسبت به توسعه زیرساخت ها اقدام می کند که یکی از مهمترین اقدامات تجهیز گمرکات به دستگاه ایکس ری است؛ خوشبختانه با رایزنی های اخیر به منظور استفاده از توان تولیدکنندگان داخلی نسبت به خرید و نصب سه دستگاه ایکس ری تولید داخل اقدام کردیم که اکنون در مرحله اخذ تأییدیه از سازمان انرژی اتمی است.

وی با اشاره به اینکه شاید توجه کافی به ساماندهی مرزهای زمینی نشده بود، عنوان کرد: مرزهای زمینی به عنوان یک پتانسیل خیلی قوی هستند که در صورت ساماندهی هزینه های تجارت را کاهش و همچنین منجر به افزایش اشتغال، ارائه خدمات لجستیک و تجارت می شود.

ساماندهی گمرکات چذابه و شلمچه در دستور کار است

رئیس کل گمرک ایران گفت: ساماندهی گمرکات چذابه و شلمچه نیز در دستور کار است و طی سفر دو روزه به خوزستان نیز حتما برنامه هایی نیز برای این مرزها خواهیم داشت.

رئیس کل گمرک ایران تصریح کرد: در هفته های گذشته طی بازدید از گمرکات زمینی غرب کشور در باشماق یک سری تصمیمات گرفته شد و برای اولین بار اعتبار قابل توجهی نیز به گمرک پرویز خان اختصاص داده شده که بی سابقه بود.

وی با اشاره به نگاه کشور به همسایگان در بخش تجارت خارجی ادامه داد: این نگاه به تجارت خارجی مخصوصا با کشورهایی که شریک اول و دوم تجاری در همسایگی ایران هستند، بسیار پررنگ تر است.

 

منبع: فارس

برچسب ها: گمرک ، صادرات
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار