کد خبر: ۷۱۴۱۸۰
تاریخ انتشار: ۲۳ بهمن ۱۳۹۷ - ۱۲:۳۲ 12 February 2019

جشنواره‌ی فیلم فجر با رکوردداری فیلم «شبی که ماه کامل شد» و اهدای سیمرغ مردمی به فیلم «متری شش و نیم» به سکانس پایانی رسید.

جشنواره‌ی فیلم فجر با رکوردداری فیلم «شبی که ماه کامل شد» و اهدای سیمرغ مردمی به فیلم «متری شش و نیم» به سکانس پایانی رسید.

 

به گزارش اعتدال، در مراسم پایانی جشنواره‌ی فیلم فجر که شامگاه ۲۲ بهمن ماه با اجرای محمدرضا شهیدی‌فر برگزار شد، جمعی از مسؤولان، مردم و هنرمندان حضور داشتند که در این برنامه علاوه بر تقدیر از ۲۳ آزاده دفاع مقدس، فیلم «شبی که ماه کامل شد» به کارگردانی نرگس آبیار بیشترین جوایز را گرفت.

در ابتدای برنامه که در سالن همایش‌های برج میلاد برگزار شد، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره‌ی فیلم فجر سخنانی را مطرح کرد.

در ادامه آنونس فیلم‌های نگاه نو، مستند و فیلم کوتاه پخش شد.

کلیپ داوران بخش نگاه نو پخش شد و در ادامه برگزیدگان این بخش با حضور آیدا پناهنده، محمد آفریده، حبیب احمدزاده و مازیار میری (داوران این بخش) معرفی شدند:

سیمرغ بلورین بهترین فیلم کوتاه اهدا شد به «بچه خور» به کارگردانی محمد کارت.

محمد کارت با ابراز خوشحالی از دریافت این جایزه از همکارانش قدردانی کرد و گفت: امیدوارم همیشه حضور جدی فیلم کوتاه و مستند در جشنواره فجر ادامه داشته باشد.

در ادامه سیمرغ بلورین بهترین فیلم مستند به «بهارستان خانه ملت» به کارگردانی بابک بهداد اهدا شد.

بابک بهداد گفت: سینمای مستند جسور و خلاق است و سینمای داستانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. ما مستندسازان موفقی در عرصه جهانی داریم اما متأسفانه مورد کم توجهی قرار می‌گیرند.

سیمرغ بلورین بهترین فیلم سینمایی «نگاه نو» اهدا شد به فیلم «مسخره باز» به کارگردانی همایون غنی‌زاده.

یال محمد (یک مهاجر افغانستانی) که به جای برگزیده این بخش روی سن آمد، متنی را خواند و گفت: من “خیال محمد” نزد آقای غنی زاده کار می‌کنم و از ایشان خواسته بودم اگر امروز توانست از مشکلات ما بگوید و او هم گفت که خودم بیایم. اما دیدم شما هم خودتان مشکلاتی دارید و امروز برای امید باید حرف‌های خوب بزنیم و می‌خواهم از این فرصت استفاده کنم و از مردم ایران قدردانی کنم و برایتان آرزوی عبور از مشکلات کنم تا دوباره رنگ آرامش ببینید.
 

او متن خود را اینطور ادامه داد: کارگردان موفق برگزیده باید موفق شده باشد که نگاه نو و جدیدی را در جشنواره تزریق کرده باشد. حال آنکه آن‌چه می‌بینیم حکایت از عدم موفقیت اینجانب، کارگردان «مسخره‌باز» در تزریق نگاه نو به جشنواره است.

لذا ضمن خرسندی و قدردانی از ایجاد فرصت حضورم در جشنواره امسال، اینجانب همایون غنی‌زاده از پذیرفتن این جایزه، یعنی نگاه نو معذورم. امید که در دوره‌های دیگر، کارگردان مقبول‌تری برای این جشنواره باشم.

نامزدهای بخش نگاه نو عبارتند از:
جان‌دار حسین امیری دوماری و پدرام پورامیری
حمال طلا به کارگردانی تورج اصلانی
دیدن این فیلم جرم است به کارگردانی رضا زهتابچیان
روزهای نارنجی به کارگردانی آرش لاهوتی
مسخره‌باز به کارگردانی همایون غنی‌زاده.

تقدیر از ۲۳ آزاده دفاع مقدس با سخنان متفاوت گوهر خیراندیش

در بخش بعدی این مراسم پس از پخش بخش‌هایی از فیلم سینمایی «۲۳ نفر»، از آزادگان همان گروه ۲۳ نفر که در زمان جنگ اسیر بودند، قدردانی شد.

تعدادی از آزادگان به همراه بازیگران نوجوانی که نقش آنها را در ۲۳ نفره بازی کردند بر روی صحنه حضور پیدا کردند.

این قدردانی با حضور سید عباس صالحی وزیر ارشاد، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره، گوهر خیراندیش، حبیب احمدزاده و منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما انجام شد.

در این بخش، برخی از آزادگان خودشان حضور نداشتند و فرزندانشان به جای آن‌ها به مراسم آمده بودند که ملأ صالح نیز در بین آن‌ها حضور داشت.

گوهر خیراندیش که به همراه منوچهر شاهسواری و حبیب احمدزاده در این بخش برای تقدیر به جایگاه آمد، ضمن اشاره به دردی که در پا داشت یادآور شد: رفت بودم سینما فیلم «قصر شیرین» را تماشا کند، به فیلمی جنگی رسیدم که خواستم از درد پا، چُرتی بزنم ولی نتوانستم و فکر می‌کردم شاهد یک فیلم با استانداردهای جهانی هستم.‌

این بازیگر ادامه داد: من مطمئنم این فیلم با جذابیتی که دارد پرفروش می‌شود و در تمام فیلم، خودم اشک ریختم. “ملاصالح” عزیز در سه دوران اسارت دیده و شکنجه شده و حالا من سر تعظیم فرود می‌آورم در مقابل ایشان. البته قبل آمدن به من گفتند نکند دوباره مثل یزد بروی و ملاصالح را ببوسی. ولی گفتم خیالتان راحت باشد، من دیگر توجیه شده‌ام. همان سالی توجیه شدم که تحت‌تأثیر زمان پس از فوت جمشید اسماعیل خانی (همسرش) هنگام اهدای جایزه‌ای کارگردان جوانی را بوسیدم و قاضی محترم یزدی با لهجه شیرینشان فرمودند: این چه کاری بود، کردی؟ نمی‌شود هرکس را ببوسی بگویی پسرم بود. به همین دلیل من این قهرمان‌ها را از طرف خودم و مادرم از دور می‌بوسم.

اهدای سیمرغ نگاه ملی به ۲۳ نفر

سپس با حضور وزیر ارشاد و سرپرست سازمان سینمایی سیمرغ بلورین بهترین فیلم از نگاه ملی به فیلم «۲۳ نفر» و مجتبی فرآورده و مهدی جعفری تهیه‌کننده و کارگردان فیلم تعلق گرفت.

مجتبی فرآورده پس از دریافت این جایزه ضمن تبریک چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی گفت: من این‌جایزه را به کسانی که ۸ سال و ۷ ماه و ۱۷ روز اسارت را تحمل کردند تا ما در آرامش زندگی کنیم، تقدیم می‌کنم.

سپس سیدعباس صالحی (وزیر ارشاد) پیام حسن روحانی را به جشنواره‌ی فیلم فجر قرائت کرد.

بیانیه‌ی هیأت داوران بخش سودای سیمرغ

در ادامه مراسم پایانی جشنواره‌ی فیلم فجر از پوران درخشنده، ریما رامین‌فر، دکتر محمد احسانی، محمد علی باشه آهنگر، محمد بزرگ‌نیا، مهرزاد دانش و محمود کلاری به عنوان داوران بخش سودای سیمرغ دعوت شد تا به روی صحنه بیایند.

داوران بر روی صندلی‌های که روی سن در نظر گرفته شده بود، نشستند.

مهرزاد دانش به نمایندگی از هیأت داوران بیانیه را قرائت کرد.

در ادامه برگزیدگان جشنواره‌ی فیلم فجر معرفی شدند:

سیمرغ جلوه‌های بصری با قرائت محمود کلاری (عضو هیأت داوران) اهدا شد به جواد مطوری برای فیلم «مسخره‌باز»

دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: محسن خیرآبادی، رضا میثاقی، شهاب نجفی برای فیلم غلامرضا تختی
هادی اسلامی و امیرسحر خیز برای ۲۳ نفر
جواد مطوری برای سرخپوست
سینا قویدل برای ماجرای نیمروز رد خون

سیمرغ جلوه‌های ویژه میدانی با قرائت باشه آهنگر (یکی از اعضای هیأت داوران) اهدا شد به ایمان کرمیان برای فیلم «ماجرای نیمروز: رد خون»
نامزدهای دیگر این بخش عبارتند از: محسن روزبهانی برای فیلم «۲۳ نفر»
ایمان کرمیان برای فیلم «سمفونی نهم»
آرش آقابیگ برای فیلم «شبی که ماه کامل شد»
ارشا اقدسی برای فیلم «قسم»
 

سیمرغ بلورین چهره پردازی با حضور ریما رامین‌فر (یکی از اعضای هیأت داوران) اهدا شد به ایمان امیدواری برای فیلم «شبی که ماه کامل شد»
دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: مجید اسکندری برای سمفونی نهم
شهرام خلج برای ماجرای نیمروز: ردخون
سعید ملکان برای غلامرضا تختی
ایمان امیدواری برای مسخره باز
عباس عباسی برای ۲۳ نفر

سیمرغ بهترین طراحی لباس با حضور محمد بزرگ‌نیا (یکی از اعضای هیأت داوران) اهدا شد به محمدرضا شجاعی برای فیلم «شبی که ماه کامل شد».
دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: مشکین مهرگان برای فیلم سمفونی نهم
محمدرضا شجاعی برای فیلم ماجرای نیمروز: رد خون
امیر ملکپور برای فیلم غلامرضا تختی
الهام معینی برای فیلم مسخره باز

سیمرغ بلورین بهترین طراحی صحنه با قرائت محمد بزرگ‌نیا (یکی از اعضا هیأت داوران) اهدا شد به کیوان مقدم برای «غلامرضا تختی»
دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: سهیل دانش برای مسخره باز
محمدرضا شجاعی برای شبی که ماه کامل شد
محسن نصرالهی برای فیلمهای متری شیش و نیم و سرخپوست
کامیاب امینی عشایری برای ۲۳ نفر

سیمرغ بلورین بهترین صدابرداری با قرائت محمد احسانی (یکی از اعضا هیأت داوران) اهدا شد به ایرج شهزادی برای فیلم «متری شیش و نیم»

ایرج شهزادی پس از دریافت جایزه خود با تشکر از همکارانش در فیلم «متری شش و نیم‌» از سازندگان دو فیلم «سرخپوست» و «ناگهان درخت» نیز قدردانی کرد.
دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: مسیح سراج برای پالتو شتری
بهمن اردلان برای ۲۳ نفر
منصور شهبازی برای طلا
مهدی ابراهیم زاده برای قسم

سیمرغ بلورین بهترین صداگذاری با قرائت محمد احسانی اهدا شد به مهرشاد ملکوتی برای فیلم «ماجرای نیمروز: رد خون»
دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: امیرحسین قاسمی برای فیلم متری شیش و نیم
حسین ابوالصدق برای فیلم سمفونی نهم
امیرحسین قاسمی برای فیلم غلامرضا تختی
آرش قاسمی برای فیلم شبی که ماه کامل شد

سیمرغ بلورین بهترین موسیقی متن با قرائت پوران درخشنده (دیگر عضو هیأت داوران) اهدا شد به امین هنرمند برای «قصرشیرین».
دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: پیمان یزدانیان برای متری شیش و نیم و بنفشه آفریقایی
افشین عزیزی برای غلامرضا تختی
مسعود سخاوت دوست برای شبی که ماه کامل شد
کریستف رضاعی برای ناگهان درخت و سال دوم دانشکده من

سیمرغ بلورین بهترین تدوین با قرائت مهرزاد دانش اهدا شد به بهرام دهقانی برای فیلم «متری شیش و نیم».

بهرام دهقانی به دلیل سفر در مراسم حاضر نبود و به نمایندگی از این هنرمند، سید جمال ساداتیان تهیه‌کننده فیلم، این جایزه را دریافت کرد.
دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: محمدرضا مویینی برای فیلم سمفونی نهم
خشایار موحدیان برای قسم
محمد نجاریان برای ماجرای نیمروز: رد خون
میثم مولایی برای فیلم غلامرضا تختی

سیمرغ بلورین بهترین فیلمبرداری با قرائت محمود کلاری اهدا شد به حمید خضوعی ابیانه برای فیلم غلامرضا تختی.

محمود کلاری پیش از اهدای جایزه در سخنانی خطاب به همکارانش گفت: سطح فیلم برداری سینمای ایران به استانداردهای جهانی رسیده و کار همه شما عالی بود و من فقط توانستم تلاش کنم یک نامزد بیشتر داشته باشیم.

حمید خضوعی ابیانه به دلیل سفر در مراسم حضور نداشت و نماینده‌اش جایزه را دریافت کرد.

دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: هومن بهمنش برای متری شیش و نیم
شهرام نجاریان برای خون خدا
علی قاضی برای مسخره باز
هادی بهروز برای ماجرای نیمروز: رد خون
مسعود سلامی آشفته‌گی

سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل زن با قرائت ریما رامین‌فر اهدا شد به فرشته صدرعرفایی برای فیلم «شبی که ماه کامل شد»

فرشته صدرعرفایی پس از دریافت جایزه بهترین نقش مکمل زن گفت: از نرگس آبیار و ایمان امیدواری تشکر می‌کنم که خیلی زحمت کشید و آرزو می‌کنم، دنیای ما دنیای عشق در برابر تکفیر، صلح در برابر جنگ و دوستی در برابر دشمنی باشد.

دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: زهره عباسی ناگهان درخت
ژیلا شاهی قصر شیرین
نیوشا علیپور قصر شیرین
پانته‌آ پناهی‌ها درخونگاه

سیمرغ بلورین بهترین نقش مکمل مرد با قرائت محمد علی باشه آهنگر اهدا شد به علی نصیریان برای فیلم «مسخره باز».

باشه آهنگر برای معرفی بهترین بازیگر نقش مکمل مرد گفت: اعتراف می‌کنم که خیلی انتخاب سختی بود و باعث افتخار من است که آقای علی نصیریان را دعوت کنم اینجا حاضر شوند.‌
نصیریان هم که اخیراً همسرش را از دست داده است، در سخنانی مطرح کرد: من تا به حال سیمرغ نگرفتم و انتظار هم نداشتم! اما آقایان لطف کردند یک جایزه درجه دوم (سیمرغ نقش مکمل) به من دادند.

او ادامه‌داد: من با کمال میل می‌پذیرم ولی این را بگویم که حس قرص و محکمی داشتم که با وجود مشکلاتم حتماً بیایم تا از این تریبون بگویم که من آدم سعادتمندی بودم که با همایون که جای نوه من است، در این سن کار کنم. وقتی سناریو «مسخره باز» را خواندم خیلی برایم جذاب بود و این شانس من بود که من پیرمرد بتوانم در یک کار خلاقانه و شکننده چهارچوب‌های معمول، بازی کنم. من برای همایون غنی‌زاده اتیه بسیار درخشانی می‌بینم و از هیأت داوران و تماشاگران این فیلم تشکر می‌کنم.

جمشید مشایخی هم که در سالن حضور داشت میکرفون به دست گرفت و درگذشت همسر علی نصیریان را تسلیت گفت و او را به آغوش گرفت و گفت: ایشان قسمتی از وجودش را از دست داده. نمی‌خواستم تسلیت بگویم ولی مجبورم. من عاشق او هستم و سال‌ها با هم کار کردیم.

دیگر نامزدهای بازیگر نقش مکمل مرد عبارتند از: آرمین رحیمیان شبی که ماه کامل شد
نوید محمدزاده متری شیش و نیم
حسن پورشیرازی قسم
یونا تدین قصر شیرین
جواد عزتی ماجرای نیمروز: رد خون

سیمرغ بلورین بهترین انیمیشن با قرائت محمد احسانی اهدا شد به «آخرین داستان» به کارگردانی اشکان رهگذر.(این بخش نامزدی نداشت)

سیمرغ بلورین بهترین فیلم «هنر و تجربه» اهدا شد به «مسخره‌باز» به کارگردانی همایون غنی‌زاده (این بخش نامزدی نداشت.)

همایون غنی زاده گفت: در یک شب دو سیمرغ گرفتم؛ جایزه اول را دوست نداشتم. معادلات جشنواره را هم پذیرفتم ولی در بخش نگاه نو، فیلم من موفق نشده، نگاهی نو به جشنواره تزریق کند. از آقای میری و هیأت داوران تشکر می‌کنم اما اجازه دهید جایزه «نگاه نو» را نپذیرم و سلیقه خودم را داشته باشم اما جایزه «هنر و تجربه» را می‌پذیرم.

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر مرد با قرائت محمد بزرگ‌نیا اهدا شد به «هوتن شکیبا» برای «شبی که ماه کامل شد».

هوتن شکیبا بهترین بازیگر نقش اول مرد گفت: خیلی از گرفتن این جایزه خوشحالم و خوشحالی بزرگ‌تری دارم از اینکه خانواده من مدام در حال بزرگ شدن است؛ از خانواده تئاتر که ۱۶ سال از آنها یاد گرفتم و بعد خانواده «شبی که ماه کامل شد» و بعد خانواده سینما که مرا درون خود پذیرفتند.

او از داوران تشکر کرد که او را در کنار اسامی چون حامد بهداد، امین حیایی، پیمان معادی، نوید محمدزاده قرار دادند.

دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: حامد بهداد برای فیلم قصر شیرین
امین حیایی برای درخونگاه
پیمان معادی برای متری شیش و نیم
نوید محمدزاده برای فیلم سرخپوست

سیمرغ بلورین بهترین بازیگر زن با قرائت پوران درخشنده اهدا شد به الناز شاکردوست برای فیلم «شبی که ماه کامل شد»

الناز شاکردوست پس از دریافت سیمرغ بلورین بهترین بازیگر نقش اول زن در حالی که هیجان زده بود، گفت: خدا را شکر می‌کنم! همیشه فکر می‌کردم این مسیر را با دویدن می‌آیم، گرچه نیامدم ولی بالاخره رسیدم. تشویق‌های شما ارزش این همه جنگیدن را داشت.
او با اشاره به نقش‌اش در فیلم «شبی که ماه کامل شد» ادامه داد: فائزه نماینده همه زن‌هایی است که برای فرزندان‌شان تلاش می‌کنند و امیدوارم
هیچ عاشقی، قربانی سیاست‌ها نشود.

وی گفت: مادر فائزه که نقش او را بازی کردم، خانم اعظم محسن دوست الان در جمع ماست. (تشویق حاضران را به دنبال داشت)

الناز شاکردوست گفت: من با احترام به تمام کاندیداها به همه آنها تبریک می‌گویم و امیدوارم بتوانم امانتدار خوبی باشم‌.

او همچنین از نرگس آبیار قدردانی کرد و افزود: ممنونم که در تاریک‌ترین روزهای زندگی‌ام، این نقش را به من پیشنهاد دادید.

دیگر نامزدهای نقش اول زن عبارتند از: مهناز افشار برای فیلم قسم
ژاله صامتی برای فیلم درخونگاه
بهنوش طباطبایی برای ماجرای نیمروز: رد خون
فاطمه معتمدآریا برای فیلم بنفشه آفریقایی

در ادامه‌ی مراسم پایانی جشنواره‌ی فیلم فجر، سید عباس صالحی وزیر ارشاد، حسین انتظامی رئیس سازمان سینمایی، ابراهیم داروغه‌زاده دبیر جشنواره‌ی فیلم فجر و محمود واعظی رئیس دفتر رئیس‌جمهور به جمع هیأت داوران پیوستند تا ادامه برگزیدگان را معرفی کنند.

سیمرغ بلورین بهترین فیلمنامه اهدا شد به محسن قرایی و محمد داودی برای فیلم «قصر شیرین».

محسن قرایی پس از دریافت جایزه اش ضمن تشکر از داوران گفت: می‌خواستم از رضا میرکریمی و حامد بهداد تشکر کنم که با اجرای درخشان‌شان فیلمنامه ما را ارتقا دادند.

محمد داوودی هم گفت: ممنونم از آقای میرکریمی و اهتمام‌شان. ممنون از «قصر شیرین» ماندگاری که برای سینمای ایران ساختید. اگر فیلمنامه یک کار دیده می‌شود، زحمت همه عوامل است.

دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: محسن تنابنده برای «قسم»
نیما جاویدی «سرخپوست»
پرویز شهبازی «طلا»
نرگس آبیار و مرتضی اصفهانی برای «شبی که ماه کامل شد».

سیمرغ بلورین جایزه ویژه هیأت داوران اهدا شد به فیلم «سرخپوست» به کارگردانی نیما جاویدی.

نیما جاویدی در مراسم حضور نداشت و مدیر تولید جایزه‌اش را به نمایندگی گرفت و از مردم تشکر کرد که به این فیلم توجه کردند.

سیمرغ بلورین بهترین کارگردانی اهدا شد به نرگس آبیار برای فیلم «شبی که ماه کامل شد»

نرگس آبیار پس از دریافت سیمرغ بهترین کارگردانی گفت: یک دلخوری که همیشه داشتم این بود که در کشور خودم نامزد کارگردانی نشدم و الان خوشحالم. می‌دانم با این جوایز امشب دوستان همکار دیگرم که جایزه نگرفتند ممکن است، غمگین می‌شوند ولی می‌خواهم بگویم، این جایزه برای همه دوستان کارگردان هست. همچنین از مادر فائزه و شهاب (کاراکترهای فیلمش) واقعی که در اینجا حاضر است تشکر می‌کنم.

دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: بهرام توکلی برای غلامرضا تختی
نیما جاویدی برای فیلم سرخپوست
سعید روستایی برای فیلم متری شیش و نیم
سیدرضا میرکریمی برای فیلم قصر شیرین
محمدحسین مهدویان برای فیلم ماجرای نیمروز: ردخون

سیمرغ بهترین فیلم اهدا شد به «شبی که ماه کامل شد» به تهیه‌کنندگی محمدحسین قاسمی

محمد حسین قاسمی تهیه کننده فیلم «شبی که ماه کامل شد» جایزه خود را به اعظم محسن دوست (مادر کارکتر فیلمش) تقدیم کرد.

دیگر نامزدهای این بخش عبارتند از: «سرخپوست» به تهیه کنندگی مجید مطلبی
«غلامرضا تختی» به تهیه‌کنندگی سعید ملکان
«متری شیش و نیم» به تهیه‌کنندگی سیدجمال ساداتیان
«ماجرای نیمروز: رد خون» به تهیه‌کنندگی سیدمحمود رضوی
«قصر شیرین» به تهیه‌کنندگی سیدرضا میرکریمی

سیمرغ بلورین آرای مردمی جشنواره‌ی فیلم فجر با حضور منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما که به جمع حاضران بر روی سن پیوست اهدا شد به فیلم «متری شش و نیم» به تهیه‌کنندگی سیدجمال ساداتیان.

منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما پیش از اعلام نام فیلم برگزیده تماشاگران گفت: امشب را به همه سینمای ایران تبریک می‌گویم. باور دارم که بقیه نهادهای کشور باید از سینما یاد بگیرند که چگونه می‌شود و همدل و رفیق بود و معرفت به خرج داد. سینمای ایران و همه ما مرهم زخم‌های این مملکت هستیم. ما زخم نمی‌زنیم. آنکه زخم می‌زند حتماً روزی گرفتار عقوبت خود خواهد شد. در این ایام همکاران من علی آشتیانی پور و همکارانشان در امانتداری این آرا، سعی بسیار کردند. همین جا می‌گویم همه صاحبان آثار اجازه دارند به شکل خصوصی آرای فیلم‌هایشان را دریافت کنند. امشب می‌خواهیم فاصله این ۵ فیلم را بگوییم که تماشاگران به عنوان یک جامعه آماری چه گفتند.

او آرای پنج فیلم برتر را چنین اعلام کرد:

«ماجرای نیمروز: رد خون» به تهیه کنندگی محمود رضوی با ۷۸:۵ رده پنجم
«شبی که ماه کامل شد» به تهیه کنندگی محمد حسین قاسمی ۷۹:۷۵ رده چهارم
«غلامرضا تختی» به تهیه کنندگی سعید ملکان ۸۴:۲۵ رده سوم
«سرخپوست» به تهیه کنندگی محید مطلبی ۸۶:۲۵ رده دوم
و جایزه تماشاگران به فیلم «متری شیش و نیم» به تهیه کنندگی سیدجمال ساداتیان با ۸۸:۲۵ در رده اول اهدا شد.

سپس ساداتیان گفت: سینما و حوزه هنر را جدی بگیریم. برای توسعه فضاهای فرهنگی با سخاوت بیشتر کار کنیم. همانطور که برای توسعه توریسم و صنعت بودجه اختصاص دادیم برای توسعه فضاهای فرهنگی هم بودجه اختصاص بدهیم.

او در ادامه از عوامل فیلمش که در سالن حاضر بودند، خواست تا به روی صحنه بیایند.

هومن بهمنش هم که مدیر فیلمبرداری این فیلم است پس از حضور به همراه همکارانش روی سن، گفت: برای من جالب بود که این دوره پیام‌های زیادی از سوی مردم برای توجه به فیلمبرداری می‌شنیدم و این باعث شد به تغییر حرفه‌ام فکر نکنم.
سعید روستایی هم خطاب به وزیر ارشاد مطرح کرد: من پشت دستم را داغ می‌کنم که از این به بعد، پلیس از جلوی دوربینم نه، از پشت آن رد شود.

حاشیه‌نگاری:

سید عباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، حسین انتظامی سرپرست سازمان سینمایی، سید صادق موسوی مدیرعامل انجمن سینمای جوان، علیرضا تابش مدیرعامل فارابی، سید محمد طباطبایی نژاد مدیر عامل مرکز گسترش سینمای مستند و تجربی، جمشید مشایخی، علی نصیریان، منوچهر شاهسواری، نرگس آبیار، هوتن شکیبا، محمد حسین قاسمی، فرشته صدرعرفایی، غلامرضا موسوی، جواد عزتی، امین حیایی، الناز شاکردوست، بهنوش طباطبایی، فرشته طائرپور، نیلوفر خوش خلق، سعید روستایی و … حضور داشتند.

محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهور و علی جنتی وزیر سابق وزارت ارشاد، جمعی از خانواده‌های شهدای دفاع مقدس، انقلاب اسلامی و مدافعان حرم، مرضیه هاشمی خبرنگار بازداشت شده پرس tv توسط آمریکا که به تازگی آزاد شده هم از حاضران مراسم بودند.

لحظات پیش از شروع آئین پایانی جشنواره فیلم فجر در برج میلاد، ازدحام زیاد مردم در بیرون از سالن و نیز داخل مرکز همایش‌های “برج میلاد” شلوغی و هرج و مرج زیادی را ایجاد کرده بود.

این ازدحام همانند سال گذشته باعث شده، دست اندرکاران به بحث و جدل با کسانی بپردازند که مشخص نبود چطور کارت ورود دارند و هیچ تذکری هم برای ننشستن در جایگاه ویژه اهالی رسانه را نمی‌پذیرند.

همچنین این مراسم در حالی آغاز شد که تعداد زیادی از مردم علاقه مند به حضور در مراسم از ساعت‌ها قبل پشت درهای مرکز همایش‌ها به انتظار ایستاده‌اند که بتوانند کارت ورود به اختتامیه را پیدا کنند.

پخش کلیپی از تصاویر انقلاب و تبریک به مناسبت چهلمین سال پیروزی انقلاب اسلامی از دیگر بخش‌های این مراسم بود.
علی ربیعی وزیر سابق کار نیز که نامش به عنوان یکی از گزینه‌های جانشینی وزیر ارشاد پس از استعفا مطرح شده نیز در این مراسم حضور داشت.

سعید سهیلی به دلیل بیماری به عنوان داور بخش نگاه نو حضور نداشت.

پیش از اهدای جایزه بهترین تدوین، شهیدی فر درخواست کرد که فیلمسازان برای تبلیغ و معرفی فیلم بیشتر از هفت دقیقه در اختیار قرار دهند چون در شب‌های گذشته هم فقط سکانس‌های تکراری از فیلم‌ها پخش شده است.

کارگردانی این مراسم برعهده احد صادقی بود که با توجه به تایم اعلام شد با سرعت و ریتم مناسبی برگزار شد.

از حاشیه‌های این مراسم که به دلیل جمعیت زیاد پیش آمد، قرار دادن یک پرده تصویری برای پخش مراسم در لابی مرکز همایشها بود که تعدادی از علاقه‌مندانی که موفق به ورود به سالن نشدند، از طریق تصاویر مراسم را تماشا کردند، البته طبق ادعای حاضران صدا قطع بوده است.

همچنین بازار عکس یادگاری و سلفی از سالن و لابی توسط مهمان‌ها و افراد غیرسینمایی حاضر در اختتامیه که تعدادشان هم زیاد بود داغ بود و دقایقی طولانی پس از اختتامیه هم ادامه داشت.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار