تابناک / نصرتی داشتن پیوست زیست محیطی در پروژه های عمرانی را طرح ارسالی از سوی مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهری عنوان کرد و گفت: پس از اعلام این طرح ابلاغیه‌ای به کلیه مدیران شهری مبنی بر این که تمامی پروژه های عمرانی شهر باید حاوی پیوست محیط زیستی باشند صادر و آیین نامه این طرح اجرایی گردید.
کد خبر: ۶۲۶۲۹۳
تاریخ انتشار: ۱۲ تير ۱۳۹۷ - ۱۵:۱۸ 03 July 2018

تابناک / نصرتی داشتن پیوست زیست محیطی در پروژه های عمرانی را طرح ارسالی از سوی مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهری عنوان کرد و گفت: پس از اعلام این طرح ابلاغیه‌ای به کلیه مدیران شهری مبنی بر این که تمامی پروژه های عمرانی شهر باید حاوی پیوست محیط زیستی باشند صادر و آیین نامه این طرح اجرایی گردید.

ستاد محیط زیست توسعه پایدار شهرداری رشت در سال ۹۴ بر اساس مصوبه شورای اسلامی شهر و ابلاغ به شهردار رشت تشکیل و پس از آن این مدیریت با هدف محیط زیست و توسعه پایدار شهری آغاز به فعالیت کرد.

در ادامه با توجه به نگاه محیط زیستی دکتر نصرتی، این مدیریت در آذرماه ۹۶ تشکیل و ستاد مورد نظر با بازدید از شهرهای تهران و مشهد اقدام به بهینه کاوی فعالیت های خود نمود.

مسعود نصرتی بیان کرد: با توجه به توسعه بی رویه شهر و افزایش معضلات زیست محیطی شهری پروژه های متعددی با هدف حفظ محیط زیست و کاهش آلودگی آن در شهرهای در حال توسعه به اجرا در می آید.

شهردار رشت تصریح کرد: ترویج فرهنگ حفظ و ارتقاء آگاهی های محیط زیست و استفاده از منابع تجدید پذیر در قالب اجرای پروژه های متعدد شهری از اهم فعالیت های حوزه مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهرداری هاست.

وی افزود: یکی از فعالیت های صورت گرفته در مجموعه مدیربت شهری رشت در راستای ترویج فرهنگ حفظ محیط زیست و آشنایی با شیوه های نوین تأمین منابع انرژی احداث پارک انرژی است.

نصرتی یادآور شد: تجهیز شهری متناسب با الگوهای زیستی در ترکیب با الگوهای حمل و نقل، با استفاده از مصالح بومی در سازه ها و منطبق با ویژگی‌های اقلیمی و بومی یکی از برنامه های توسعه ی شهر رشت مبتنی بر حفظ محیط زیست است.

شهردار رشت از افتتاح اولین دبیرخانه اکو سیتی در ماه آینده خبر داد و گفت: مکان این دبیرخانه در سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری خواهد بود که پس از افتتاح آن با انعقاد تعدادی تفاهم نامه با سازمانهای دولتی و مردم نهاد به طور رسمی آغاز به کار خواهد کرد.

تولید محصولات ارگانیک و پرورش گیاه با سیستم طبیعی بدون استفاده ازهرگونه سم دفع آفات گیاهی

وی همچنین از افتتاح مزرعه ارگانیک در دهه مبارک فجر سخن گفت و افزود: این مزرعه در فضایی واقع در پارک آب و آسیاب رشت به مساحت ۲ هزار و ۱۳۲ متر مربع در بلوار امام علی (ع) طراحی شده که دراختیار سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری قرار گرفته و با مشارکت این سازمان جهت آگاه سازی و ترویج و آموزش کشاورزی ارگانیک با هدف تولید محصولات، تولید کود و نشاء و عرضه محصولات در محل قصد آن را داریم که در این پارک طرح مزرعه ارگانیک اجرا شود.

نصرتی خاطرنشان کرد: در این مزرعه تولید محصولات ارگانیک و پرورش گیاه با سیستم طبیعی بدون استفاده ازهرگونه سم دفع آفات گیاهی چون قارچ کش و علف کش های مصنوعی را خواهیم داشت.

شهردار رشت گفت: بخش دیگر این مزرعه در بحث عرضه محصولات با احداث فروشگاه هایی در زمینه عرضه مستقیم محصولات این مزرعه خواهد بود.

از ۴۰ هزار مدرسه سبز در دنیا تنها ۳۰ مدرسه سهم ایران است

نصرتی با تأکید بر افتتاح مدرسه سبز در مهرماه تصریح کرد: احداث مدارس جامع محیط زیستی از دیگر پروژه های محیط زیستی است که با هدف آموزش‌های محیط زیستی اقدام به تعبیه تجهیزاتی در مدرسه در راستای ارتقاء آن مدرسه به استاندارد های مدرسه محیط زیستی خواهد شد.

وی گفت: این پروژه با انتخاب دو یا سه مدرسه که ویژگی‌های یک مدرسه سبز را داشته باشند اجرایی خواهد شد. همچنین آموزش و تجهیز آن مدرسه ها با حمایت مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهری شهرداری و سازمان مدیریت پسماندهای شهرداری است.

شهردار رشت یادآور شد: مدارس سبز یک برنامه بین المللی آموزشی محیط زیستی براساس استانداردهای بین المللی است که در دنیا بیش از ۴۰ هزار مدرسه سبز وجود دارد که سهم ایران تنها ۳۰ مدرسه است.

اجرای پروژه های عمرانی در گرو داشتن پیوست زیست محیطی است

نصرتی داشتن پیوست زیست محیطی در پروژه های عمرانی را طرح ارسالی از سوی مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهری عنوان کرد و گفت: پس از اعلام این طرح ابلاغیه ای به کلیه مدیران شهری مبنی بر این که تمامی پروژه های عمرانی شهر باید حاوی پیوست محیط زیستی باشند صادر و آیین نامه این طرح اجرایی گردید

تشکیل دو کارگروه زباله سراوان، رودخانه ها و تالاب عینک در اداره محیط زیست و توسعه پایدار شهری

طیبه بینا با اشاره به تشکیل دو کارگروه زباله سراوان، رودخانه ها و تالاب عینک تصریح کرد: پس از نوشتن ساختار و تعیین چارت این مدیریت دو کارگروه زباله سراوان و تالاب عینک توسط مدیریت نوسازی و تحول اداری و معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی پیشنهاد شد و در این دو حوزه مسائل مربوط به رودخانه، تالاب و زباله سراوان بررسی خواهد شد.

مدیر حفظ محیط زیست و توسعه پایدار شهری شهرداری رشت تصریح کرد: بعد از بررسی های به عمل آمده از آنجایی که حوزه محیط زیست فاقد بودجه جداگانه مشخص بوده است، با ارسال پیوست توجیهی بودجه به معاونت برنامه ریزی و توسعه سرمایه انسانی در اواخر سال ۹۶ بودجه این مدیریت به تصویب شورای اسلامی شهر رسید.

وی از اجرای پروژه های مشارکتی مدیریت محیط زیست و توسعه پایدار شهری با دیگر سازمانها و نهادهای دولتی و خصوصی خبر داد و گفت: از جمله این پروژه ها می توان به پروژه مشارکتی محیط زیست و توسعه پایدار شهری با سازمان محیط زیست شهرستان رشت و دادستان محترم استان گیلان جهت آموزش مدیران اجرایی حوزه محیط زیستی اشاره داشت که در این پروژه دوره های آموزشی مربوط به ضابطین محیط زیست برای مدیران اجرایی از سوی شهرداری رشت در دادگستری برگزار می شود.

تهیه تقویم شهروندی و محیط زیستی در اداره محیط زیست شهرداری

مدیر محیط زیست و توسعه پایدار شهری شهرداری رشت با تأکید بر تهیه تقویم شهروندی و محیط زیستی خاطر نشان کرد: در این تقویم بر اساس تاریخ های خاص در خصوص محیط زیست همچون زمین پاک و ساعت زمین برنامه هایی با مشارکت سازمان ها و مدیریت حوزه مربوطه برنامه ریزی شده است.

طیبه بینا با تأکید بر ضرورت آموزش شهروندی در زمینه حفظ محیط زیست تصریح کرد: در خصوص آموزش های شهروندی نیز چندین کارگاه همچون کارگاه رسم درخت مشکلات در حوزه پسماند و رودخانه ها برنامه ریزی و تعدادی نیز تشکیل شده است.

برگزاری کارگاه رسم درخت مشکلات رودخانه

وی از برگزاری کارگاه رسم درخت مشکلات رودخانه در ۱۳ تیرماه خبر داد و گفت: این کارگاه یک روزه با مشارکت دستگاههای دولتی و سازمانهای مردم نهاد برگزار و در آن به مسائل و مشکلات رودخانه های گوهر رود و زرجوب و تالاب عینک پرداخته خواهد شد.

مدیر حفظ محیط زیست و توسعه پایدار شهری شهرداری رشت، با اشاره به ترویج احداث پارکهای حفظ محیط زیستی گفت: این پارک ها با هدف ارتقاء دانش عمومی مردم در حوزه محیط زیست، مدیریت مواد جامد زاید و بازیافت آن، طراحی و احداث ساختمانها با استفاده از انرژی های نو در راستای کاهش آلودگی محیط زیست و جایگزین کردن انرژی های فسیلی با انرژی تجدید پذیر و نو و ایجاد مرکز حفاظت از انرژی احداث و راه اندازی می شود.

طیبه بینا تصریح کرد: در این پارکها با استفاده از نیمکت های خورشیدی چراغ ها و پایه چراغ های خورشیدی، تجهیزات ورزشی با قابلیت تولید الکتریسیته و آلاچیق های خورشیدی در زمینه کاهش آلودگی‌های زیست محیطی گام های موثری برداشته خواهد شد.

وی از افتتاح پارک انرژی های تجدید پذیر مسکن مهر با محوریت حفظ محیط زیست در دهه مبارک فجر خبر داد و گفت: مراسم کلنگ زنی این پارک در ۹ خرداد انجام شد. گفتنی است که این پارک یک پارک آموزشی در حوزه حفظ محیط زیست می باشد که تأمین تجهیزات آن برعهده سازمان سیما، منظر و فضای سبز شهری شهرداری رشت است که پس از ساخت نیز نگهداری آن برعهده همین سازمان خواهد بود.

طیبه بینا خاطرنشان کرد: در حوزه آموزش شهروندی نیز تبلیعات محیطی در تلویزیون های شهری برنامه ریزی شده است که در حال پخش می باشد.

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار