فاویسم ، بیماری ارثی خونی است که به علت کمبود یکی از آنزیم های گلبول قرمز ایجاد می شود . بیماران هیچ علامتی ندارند و فقط با خوردن باقالا و یا برخی داروها علائم حاد آن مشاهده می‌شود.
کد خبر: ۴۲۵۵۶
تاریخ انتشار: ۱۵ خرداد ۱۳۹۴ - ۱۰:۱۲ 05 June 2015

  به گزارش تابناک یزد ،بهار فصل تولید و مصرف این نوع باقالا است  و از ماه اردیبهشت تا پایان خرداد باقلا مازندرانی را برداشت می کنند .

اگر چه این نوع باقالا از نوع پرخاصیت ترین حبوبات است اما  خوردن آن برای برخی مضر است . در باقالای مازندرانی که در گیلان تولید می شود ماده ای به نام گلوکز شش فسفات وجود دارد ، به همین خاطر کسانی که فاقد آنزیم لازم برای تبدیل این ماده به اسید هستند دچار فاویسم می شوند.

  داوودی مدیر کل انتقال خون گیلان گفت : یک بیماری ژنتیکی است که در اثر نقص یک نوع کروموزم بر روی کروموزم  ایکس قرار می گیرد یعنی اینکه بیشتر پسرها مبتلا می شوند . مگر در موارد شدید باشد که دخترها هم مبتلا شوند که هر دو تا کروموزوم دچار نقص آنزیمی است  بنام جی سیکس که این یک نوع بیماری ارثی است و ممکن است منتقل شود اما دلیل این نیست که فقط بچه ها مبتلا بشوند بلکه ممکن است فاویسم در 30 تا 40 سالگی تشخیص داده شود که آن هم بر اثر آزمایشاتی که به صورت روتین مردم می دهند ممکن است دچار این حالت بشوند .


شبکه خبر

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار