تابناک گزارش می دهد ؛
تابناک گیلان / این مناظره قرار است با موضوع فرهنگی – سیاسی برگزار و از شبکه‌های یک سیما و رادیو ایران به‌طور زنده پخش شود.
کد خبر: ۴۱۹۰۰۴
تاریخ انتشار: ۱۶ ارديبهشت ۱۳۹۶ - ۰۱:۴۰ 06 May 2017
تابناک گیلان / این مناظره قرار است با موضوع فرهنگی – سیاسی برگزار و از شبکه‌های یک سیما و رادیو ایران به‌طور زنده پخش شود.

آن طور که در خبرگزاری ها آمده است، اسحاق جهانگیری اولین کاندیدایی بود که ساعت ۱۴:۵۰ دقیقه با استقبال قائم مقام صدا و سیما وارد این سازمان شد و با خوشامدگویی رئیس رسانه ملی در اتاق انتظار مستقر شد.

جهانگیری در بدو ورود به صدا و سیما به خبرنگاران گفته است: مطالبی که برای کشور و آینده کشور مفید بدانم، مطرح خواهم کرد، حالا متفاوت با مناظره قبلی باشد یا خیر را نمی‌دانم.

سید ابراهیم رئیسی دومین کاندیدایی بود که ساعت ۱۵:۰۰ وارد سازمان صدا و سیما شد. وی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا تاکتیک جدیدی نسبت به مناظره قبلی دارید یا خیر، گفت: مهمتر از اینکه چه تاکتیکی را انتخاب کرده باشیم مهم این است که مردم از طرف کاندیداها احساس صداقت کنند.

سید مصطفی هاشمی طبا به عنوان سومین کاندیدای ریاست جمهوری، ساعت ۱۵:۱۰ وارد سازمان صدا و سیما شد. او در بدو ورود به صدا و سیما گفت: من تاکتیک خاصی ندارم و سوال خاصی باشید، پاسخ می‌دهد.

وی همچنین درباره اولویت‌های خود اظهار داشت: اولویت سیاست خارجی من این است که باید عاقلانه و با متانت با سیاست خارجی روبرو شویم.

اعضای کمیسون تبلیغات انتخابات ریاست جمهوری در محل برگزاری مناظره حضور یافتند.

محمد باقر قالیباف به عنوان چهارمین کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ساعت ۱۵:۱۷ دقیقه وارد سازمان صدا و سیما شد. قالیباف در بدو ورود در جمع خبرنگاران درباره روش مناظره‌اش اظهار داشت: مناظره این دوره کمی متفاوت‌تر از مناظره قبلی است در مناظره قبلی رئیس جمهور و معاون اولش هر دو با هم شرکت کردند و دو بار فرصت داشتند که از دولت دفاع کنند و این از عدالت به دور بود.

وی افزود: هفته قبل وقت بیشتری هم داده شد که کمیته نظارت گفته است می‌خواهد این را اصلاح کند امیدواریم این اشکالات امروز برطرف شود. مناظره باید جنبه ایجابی داشته باشد و مردم با تعهدات نامزدها آشنا شوند و امیدوارم مناظره خوبی داشته باشیم.

سید مصطفی میرسلیم به عنوان پنجمین کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری ساعت ۱۵:۲۴ دقیقه وارد سازمان صدا و سیما شد. وی در بدو ورود به صدا و سیما گفت: موضوع مناظره امروز مسائل سیاسی و فرهنگی است و هر موضوعی شان خودش را دارد، البته مناظره قبلی بهتر می‌شد از فرصت‌ها استفاده کرد و موضوعات اجتماعی را برای مردم مطرح کنیم. امیدوارم این مناظره نتایج خوبی برای مردم داشته باشد.

حسن روحانی به عنوان ششمین و آخرین نامزد انتخابات ریاست جمهوری در ساعت ۱۵:۴۳ وارد سازمان صدا و سیما شد. او گفت: مناظره ها برای آشنایی مردم با افکار و برنامه های کاندیداهاست. همه ما باید تلاش کنیم تا به این هدف کمک کنیم. اگر در این مناظره نقل قول ها دقیق باشد و افترا، تخریب و سیاهنمایی نباشد، مناظره واقعی خواهد بود و می تواند به مردم کمک کند.

قرعه کشی محل نشستن کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری برگزار شد و بر این اساس، اسحاق جهانگیری در صندلی شماره ۱، سید ابراهیم رئیسی در صندلی شماره ۲، محمد باقر قالیباف در صندلی شماره ۳، سید مصفی میرسلیم در صندلی شماره ۴، حسن روحانی در صندلی شماره ۵ و سید مصطفی هاشمی طبا هم در صندلی شماره ۶ می‌نشیند.

 

روحانی گفت: مسئله فرهنگ و سبک زندگی جامعه ما یک مسئله بنیادین است و در این زمینه تلاشهای بسیار خوبی شده است و ما امروز شاهد آن هستیم که مردم احساس آزادی بیشتری می کنند. این جلسه جلسه فرهنگی و سیاسیت داخلی و خارجی است. باید بدانیم چگونه میخواهیم با مردم رفتار کنیم.

حسن روحانی به عنوان آخرین نفر پشت تریبون قرار گرفت و به این سوال پاسخ داد.وجه تمایز سبک زندگی ایرانی اسلامی از سبک زندگی غربی چیست؟  و چه برنامه ای برای ترویج سبک زندگی ایرانی اسلامی دارید؟

روحانی گفت: مسئله فرهنگ و سبک زندگی جامعه ما یک مسئله بنیادین است و در این زمینه تلاشهای بسیار خوبی شده است و ما امروز شاهد آن هستیم که مردم احساس آزادی بیشتری می کنند. این جلسه جلسه فرهنگی و سیاسیت داخلی و خارجی است. باید بدانیم چگونه میخواهیم با مردم رفتار کنیم.

وی ادامه داد: آیا می‌خواهیم آنها را در همه زمینه ها توانمندتر کنیم یا میخواهیم در زندگی مردم بیشتر مداخله کنیم؟ این چیزی است که پیش روی مردم است و باید انتخاب کنند. دولتی که اتکایش به مردم است و همه چیز را از طریق کمک به مردم میخواهد حل کند و از طریق انحصار و مداخله میخواهد حل و فصل کند. آمار و ارقامی که این روزها داده می شود برای مردم ما بسیار جالب است و یادآور آن روزهایی است که افرادی به مردم وعده و وعید می‌دادند و دیدیم پایان آن دولت‌ها مردم به چه روزی افتادند و تورم و بهداشت چگونه شد و مردم وقتی به بیمارستان یم رفتند حتی ملافه و دمپایی هم باید از بیرون میخریدند. عزت مردم زیر پا گذاشته شد. اطمینان ندشاتند از صبح تا بعد از ظهر قیمت‌ها چه می شود.

روحانی تصریح کرد: نمی‌دانسنتند شرایط فردا چگونه است. ذخیره می کردند. امروز آرایشی به وجود آمده است. سبک زندگی از اخلاق و ایمان آغاز می شود. اگر ما معتقد باشیم به انقلاب و نظام و اسلاممان، مردم فریبی نمیکنیم و. صداقت رفتار می‌کنیم. انشقاق ایجاد نمی‌کنیم. درصد ایجاد نمی‌کنیم.

وی افزود: رئیس جمهور ۱۰۰ درصد مردم است. امام فرمود همه با هم تقسیم بندی های بیخود نکنیم. کپی پردازی های ناشیانه نکنیم. یه جایی جنبش ۹۹ درصدی شده حالا چون سال ۹۶ است بکنیم ۹۶ درصدی؟ نکنیم. انشقاق جامعه امنیت را از بین می برد. هر جا موفق شدیم آنجا بود که موفق شدیم. آنجایی از برجام توانستیم استفاده کنیم که متحد بودیم.

روحانی خاطرنشان کرد: آنجا که میخواستیم برجام را به هم بزنند، روی موشک شعار نوشتند، شهرهای زیرزمینی را نشان دادند تا برجام را به هم بزنند. اخلاق و اسلام را قاطبه جامعه ما دنبال می کند.

واکنش هاشمی طبا به سخنان روحانی

سبک زندگی ما از همین تریبونها شکل می‌گیرد، سبک زندگی عالمانه یا پرحرارت مصنوعی و بدون واقع بینی و بناکردن یک عمارت بر روی آب؟ در عین حال خب ما مسائل مختلفی در زندگی جامعه داریم. سنت ها را با اسلام بعضی وقتها خلط کرده ایم. بعضی چیزها که در سنتهای گذشته ما و حتی ناپسند بوده سعی میکنیم به عنوان امر مستحسن به مردم بگوییم. در عین حال علمای ما و مسئولان فرهنگی ما هستند که میتوانند سبک زندگی را تدوین و به مردم بگویند. این که بگوییم فقط سبک زندگی اسلامی این کفایت نمی‌گوید.

خانه بزرگ و مرکب راهوار مستحب است برخی میگویند برخی دنبالش میروند و این ایجاد شکاف طبقاتی میکند. ما از نظر فرهنگی کم گذاشتیم. اگر واقعا بخواهیم بجایی برسیم درستی و صداقت و همه درستها را گفتن باعث ایجاد سبک زندگی مناسب می شود

ما قراردادی در کشور به نام کرسنت داشتیم که به خاطر آن ۱۴.۵ میلیارد دلار جریمه شدیم. کرسنت بد اما ما بخاطر عدم اجرایش در دولتهای نهم و دهم جریمه شدیم. همه راست‌ها را بگوییم.

انتقاد جهانگیری نسبت به سخنان حسن روحانی

سبک زندگی از موضوعات مهمی است که مقام معظم رهبری فرمودند و در دستور کار نهادهیا فرهنگی قرار گرفته. ما وقتی به چالشها نگاه میکنیم می بینیم به دلیل اینکه در منطقه خشک قرار داریم و از نظر منابع آبی در شرایط سخت قرار داریم در مصرف آب سرانه ما از کشورهای پرآب هم بیشتر است. در مصرف کالاهای مصرفی و منابع طبیعی هم زیاده روی می کنیم.

مهم این است که بتوانیم از سبک زندگی و عوارضی که وجود دارد به صورت جدی پرهیز کنیم. در کشوری هستیم که به صورت زندگی تنوع قومی وجود دارد. باید بپذیریم که تنوع قومی در ایران تهدید نیست بلکه فرصت است. فرهنگها و زبانهای مختلف کشور ما را رنگارنگ کرده است. لر و بلوچ و ترک و آذری و فارس هستند. هیچ قومی در ایران ایرانی تر نیست. هر قومی باید زبان مادری اش را حفظ کند. این برای آذری حفظ شد امیدواریم در همه بخش ها برای همبستگی ملی اقداماتی انجام دهیم.

واکنش رئیسی به سخنان حسن روحانی

مصرف منابع حداکثری،‌تولید سودآور، گسستهای اجتماعی بویژه در حوزه خانواده از ویژگی های غربی است. در اسلامی مصرف بهینه و وحدت و انسجام و ایثار و فداکاری و گذشت هست.

اقدام در این رابطه یک باور جدی میخواد. انهم یک دولت انقلابی میخواهد که با نگاه به مردم این سبک زندگی را شکل دهد. آقای جهانگیری من خواهش می‌کنم قبل از فضای انتخابات روزنامه هایی که ایشان می فرمایند اصلاح طلب، چقدر عملکرد این دولت را مورد نقد قرار دادند؟

بیاید دنبال جلب توجه و شعار انتخاباتی نباشیم. آیا وعده های دولت در اول کارش عمل شده یا نه؟ کرمانشاه و کردستان رفتم، مردم کردستان اشک ریختند. در همدان و … هم همینطور. ما مدتها یک پشتوانه علمی دانشگاه های معتبر علمی را داریم، یک برنامه برای دولت برای کار و کرامت. تمام بخش‌های کشور تمام وعده هایش را داریم. اگر آقایان که گفتید از ما سوال می کردند منابعش را می گفتیم چون در کار ما محرمانگی نیست.

انتقاد قالیباف نسبت به سخنان حسن روحانی

فرهنگ حتما دستوری نیست. قیم مابانه نیست. باید به مردم اعتماد کرد و فرهنگ را به دست خودشان سپرد و اولین تکریم اهالی فرهنگ واگذاری امور فرهنگ به خودشان است نه اینکه کسی را به کار بگیریم که نه او اهل فرهنگ را بشناسد نه او فرهنگ را. اگر نام می‌بریم از یک اهل موسیقی خوب نیست. بگوییم برای موسیقی چه کردید؟ خانه موسیقی را در شهر تهران همه مجموعه را دهها میلیارد کمک شد.

در سینما امروز اقتصاد سینما را در شهر تهران اثرش کشوری بوده در شهرداری این اتفاق افتاد. برای تئاتر همینطور. ده ها سالن تئاتر. چندین هزار صندلی سینما. خانه هنرمندان و خانه سینما و خانه تئاتر و موسیقی را ۱۲ سال است توفیق خدمت داریم. شعار ندهیم که برایمان مهم اند ولی کاری نکنیم. چرا مردم را از جنگ می‌ترسانیم؟ اگر کسی قدر صلح را بدانید بنده و امثال بنده ایم.

انقدر که آسیب دیدیم و بهترین یاران خود را از دست دادیم برادرمان را از دست دادیم قدر صلح را میدانیم ولی از آن طرف هم می‌دانیم که اگر قدربت نداشته باشیم عزت ما را زیر پا می‌گذارند و ذلت را تحریم می‌کنند. مردم را از جنگ نترسانیم این زیبنده نیست. آن کسی هم که وعده می‌دهد، سابقه من روشن است اگر برنامه گفتم برای ۵ میلیون شغل حتما متعهدم و انجام می‌دهم. اگر وعده‌ای دادید و نتوانستید عمل کنید به دیگران نسبت ندهید.

واکنش میرسلیم به سخنان روحانی

آقای روحانی سبک زندگی ایرانی اسلامی خیلی مسئله  مهمی است. اما در دوران شما شاهد رشد دنیاطلبی هستیم. رشد حقوق های نجومی هستیم. شاهد اختلاس‌ها و مفاسد هستیم به صورت سرسام آور. به یاس آورنده مردم. این سازگار است با سبک زندگی ایرانس اسلامی.

این است سبک زندگی اسلامی ایرانی؟ وقتی شاهدیم خانواده تضعیف می‌شود که سوال مجری بود و شما پاسخ ندادید، طلاق رشد و ازدواج کاهش، آیا این سبک زندگی ایرانی اسلامی است؟ با اسراف سازگار است؟ خود دولت نمونه بد این اسراف است.

آیا اصالت را به اشتغال و فعالیت نمیدهد؟ در دوران شما که رکود سراسر کشور را فراگرفته. آیا با سبک زندگی اسلامی ایرانی نباید شاهد رشد فضائل اخلاقی باشیم؟ برعکس شاهد دروغگویی و عدم صداقت و عدم پاسخگویی در دولت رشد می‌کند. آیا در سبک زندگی اسلامی ایرانی باید شاهد خودباوری و افتخار ملی باشیم یا جوانان ما دچار بحران هویت می شوند؟

سخنان پایانی روحانی

یک نکته درباره کرسنت بگویم چون گفتند ۱۴ میلیارد چون ممکن است ذهن مردم مشوش شود این نیست هنوز به داوری نرسیده و باید در داوری به نتیجه برسیم و رقم‌ها این رقم ها نیست که در شایعات گفته می شود.

مسئله مهم این است که بگوییم میخواهیم چه کنیم؟  می‌خواهیم برگردیم به قبل ۹۲ یا راهی که ملت بزرگ ما در این سه سال و نیم با همه زحمت و تلاش انمجام داده را ادامه داده و به اهداف برسیم؟ ما  وسط راهیم. آنچه  گفته و شعار داده می شود وعده ای است که با واقعیت منطبق نیست.

یک برنامه ۵ ساله نوشته شده رفته بحث شده در مجلس تصویب شده اگر خیلی خوب تلاش کنیم در ۵ سال آینده به طور متوسط رشد ۵ درصدی داشته باشیم. رهبری هم همین را خواستند. آنها که رشد ۲۶ درصدی وعده می دهند شدنی است؟ درآمد کشور را می شود ۲.۵ برابر کرد در ۴ سال یا وعده توخالی است؟ کجای دنیا رشد ۲۶ درصدی داشته؟ چرا دقیق سخن نمی‌گوییم؟

می‌گوییم رکود است. سال ۹۱ رکود چه بود رشد ما چه بود تقریبا -۷ بود حالا که رشد بالای هشت درصد داریم شعار رکود داده می شود؟ بله در برخی بخشهای هنوز باید کار شود. این در صورتی امکان پذیر است که در همه زمینه ها مردم فریبی را کنار بگذاریم. برای موسیقی و هنر چه کردیم؟ ارکستر سمفونیک و ملی که تعطیلش کرده بودند را چه کسی راه اندازی کرد؟ سینماها را چه کسی دوباره راه اندازی کرد؟ این را ه امید را باید ادامه بدهیم نگذاریم بذر یاس پاشیده شود.

بله قول دادیم در کنار اجرای برجام هم سرمایه هم فناوری می‌ارویم و هم صادرات. چند روز پیش رفتم پروژه ای را افتتاح کردم، یک اتومبیل با فرانسوی ها می سازیم چند ماه پیش در بازار فرانسه آمده با فناوری مشترک امروز ۴۰-۶۰ هستیم بعد ۷۰-۳۰ از این که تولید میشود ۳۰ درصد را صادر می‌کنیم سرمایه خارجی هم آمده برای اینکار ۲۷۰ میلیون دلار سرمایه خارجی آمده این  وعده ای است که به  مردم دادیم عمل کردیم. ما وعده ندادیم عمل کردیم گفتیم گزارش دادیم. بنابراین آنچه ما امروز در برابر آن قرار گرفتیم واقعیت دوراهی است که باید یکی را انتخاب کنیم،‌یا شعار و وعده یا عمل و اجرا  یا یک مدیریت و دولت آمرانه یا یک دولت مردمسالار.


منبع: تابناک
اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار