معاون وزیر جهاد کشاورزی در دیدار با استاندار گیلان
نماینده عالی دولت در گیلان در دیدار با معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت، به تامین منافع کشاورز در قیمت گذاری برنج، تولید ارقام مقاوم در برابر کم آبی توسط موسسه تحقیقات برنج، شناسایی میزان نیاز کشور به واردات برنج و عدم واردات برنج در فصل برداشت تاکید کرد.
کد خبر: ۱۱۰۸۲۴۲
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۴۰۲ - ۱۵:۱۵ 01 June 2023

به گزارش خبرنگارتابناک گیلان اسدالله عباسی ظهر امروز(پنجشنبه) در دیدار با علیرضا مهاجر، معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت با بیان اینکه گیلان یکی از مهمترین استان‌های کشور در حوزه تامین امنیت غذایی کشور است، اظهار کرد: برنج تولید شده در گیلان یکی از مرغوب‌ترین محصولات کشاورزی در سطح کشور است ولی همواره در این خصوص به ویژه در فصل کشت با مشکلاتی مواجه بودیم.

وی با اشاره به نقش موسسه تحقیقات برنج در کشت انواع ارقام جدید و پرمحصول برنج در گیلان گفت: در بخش برنج واقعیت این که ما باید وضعیت تحولی را توسط مؤسسه تحقیقات برنج مشاهده کرده و این امر برای مردم ملموس باشد.

استاندار گیلان با تأکید بر لزوم توجه به تولید ارقام پرمحصول برنج و مقاوم در برابر کم آبی و آفات بیان کرد: یکی‌از وظایف مؤسسه تحقیقات برنج تولید ارقام جدید برنج مقاوم در برابر کم آبی و آفات است ولی ارقامی که اکنون در حال کشت است همان ارقام گذشته می‌باشد.

عباسی با بیان اینکه قیمت و نوع برنج تولید شده در گیلان و مازندران بسیار متفاوت است، افزود: باید مسئولان جهاد کشاورزی ، مؤسسه تحقیقات برنج جلسات متعددی را برگزار و علت این تفاوت مشخص و سپس راهکارهای لازم اتخاذ شود.

وی با اشاره به محدودیت اراضی شالیزاری در گیلان برای کشت نوین محصولات کشاورزی بیان کرد: الگوی کشت نوین باید در مزارع گیلان انجام شود ولی به دلیل محدودیت‌های زمین تاکنون در کشت نوین در گیلان آن‌طور که باید عمل نشده است لذا باید تصمیماتی فوری در این خصوص اتخاذ شود.

نماینده عالی دولت در گیلان یکی از دلایل عدم تمایل شالیکاران به کشت دوم را نگرانی بابت عدم به موقع خرید تضمینی محصولات کشاورزی، دانست و گفت: باید شالیکاران را به کشت دوم محصولات کشاورزی ترغیب کرد ولی در گذشته محصول کشاورز به دلیل سرمای زودرس از بین رفته و دولت‌های گذشته به کمک آنان نیامده است ولی دولت سیزدهم اهتمام ویژه‌ای به این مسئله دارد.

عباسی با تاکید بر حمایت دولت سیزدهم از شالیکاران در هنگام برداشت و قیمت‌گذاری برنج بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ برنج به طور نجومی افزایش پیدا کرد و درسال گذشته هم به دلیل قمیت‌گذاری نامناسب برنج در دست کشاورز ماند، لذا دولت سیزدهم و وزارت جهاد کشاورزی باید طوری برنج‌ را قیمت گذاری کنند که منافع مصرف کننده و شالیکار تامین شود.

وی ادامه داد: برای تعیین قیمت خرید تضمینی برنج از کشاورز باید ابتدا میزان نیاز کشور به واردات برنج مشخص شود لذا دولت سیزدهم در این خصوص برنامه ویژه‌ای در دستور کار دارد.

استاندار گیلان با بیان اینکه در بخش واردات برنج در سال گذشته هماهنگی لازم انجام نشده است، افزود:در سال گذشته و در هنگام واردات برنج عدم هماهنگی میان دستگاه‌ها سبب شد تا کشاورز متضرر شده و برنج خود را پایین‌تر از قیمت موجود در بازار بفروشد.

عباسی با اشاره به نقش برندسازی محصول برنج در کشور و به ویژه استان گیلان، گفت: در خصوص برنج باید اقداماتی به مانند آنچه در خصوص کیوی انجام شد کار برندسازی را انجام دهیم تا مشخص شود که آن محصول برنج برای کدام منطقه از استان است.

وی با ابراز نگرانی از افزایش هزینه کشت برنج در گیلان تصریح کرد:امروز کشاورز دلگرم نبوده و نگران خرید محصول خود با قیمت مناسب است زیرا امروز هزینه هر روز کارگر برای انجام فرآیند نشاء و برداشت برنج چیزی حدود یک میلیون تومان می‌باشد.

* تمامی ۴۰ هزار هکتار اراضی دیمی گیلان تحت پوشش بیمه‌ای قرار می‌گیرند

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت نیز در این دیدار با بیان اینکه باید از تمامی اراضی کشاورزی در گیلان بهره‌برداری لازم انجام شود، اظهار کرد: در انتهای آبگیرهای اراضی شالیزاری در گیلان هنوز نشاء برنج انجام نشده است که این امر مشکلاتی را برای کشاورزان آن مناطق ایجاد می‌کند لذا باید بهره برداری کامل و لازم از آن اراضی انجام شود.

علیرضا مهاجر با اشاره به نقش موثر کشت دیگر محصولات کشاورزی در گیلان در رشد اقتصادی کشور و منطقه گفت: آن دسته از اراضی که کشت برنج در آن به خوبی انجام نمی‌شود باید به کشت دیگر محصولات کشاورزی روی آورده و آن را به کشورهای حاشیه خزر مثل روسیه صادر کنند زیرا که درآمد اقتصادی آن به مراتب از کشت محصول برنج بیشتر است.

وی با تاکید بر لزوم توجه به کاهش استفاده از کود فسفات و پتاسیم در اراضی کشاورزی گیلان بیان کرد:۹۱ درصد از اراضی شالیزاری گیلان عاری از فسفات و

۵ درصد عاری از پتاست است، از این رو وزارت جهاد کشاورزی در تلاش برای تزریق کود شیمایی به اراضی شالیزاری قبل از آغاز فرآیند نشاء می‌باشد.

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت با بیان اینکه در حوزه تحقیقات برنج در کشور با عقب ماندگی مواجه هستیم، تصریح کرد: در رابطه با بحث تحقیقات برنج در کشور بسیار عقب هستیم زیرا اگر در این خصوص به خوبی اقدام می‌شد دیگر شاهد چنین مشکلاتی در این استان‌ها نبودیم، از این روباید برنجی در گیلان کشت شود که در مقابل کم آبی مقاوم است.

مهاجر، یکی از مهمترین عامل ترغیب کشاورزان به کشت ارقام پرمحصول و با کیفیت برنج را برندسازی آن دانست و گفت:اختلاف قیمت برنج بین کشاورز و مصرف کننده بسیار زیاد است که کشاورزان را هرساله متضرر می‌کند لیکن در خرید و فروش برنج باید منافع تولید کننده و مصرف کننده دنبال شده و تنها راه برای انجام این مهم برندسازی محصول برنج است.

وی از تحت پوشش قرار دادن جهش تولید، تمامی اراضی زیر دیم در گیلان خبر داد و بیان کرد: بر اساس آمار در گیلان ۴۰ هزار هکتار اراضی زیر دیم وجود وارد که با تفاهم‌نامه‌ای با ستاد اجرایی فرمان امام(ره) در تلاشیم تمامی این اراضی را زیر پوشش جهش تولید و بیمه‌ای قرار دهیم.

۷

اشتراک گذاری
نظر شما
نام:
ایمیل:
* نظر:
* :
آخرین اخبار